Palatul regal. Muzeul national de arta a Romaniei (Nicolae St Noica)

Palatul regal. Muzeul national de arta a Romaniei (Nicolae St Noica)
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 88,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Profesorul Nicolae St. Noica a scotocit in arhive, a scos la lumina documente, a rasfoit memorii rare, a scanat schite si planuri arhitecturale si a scris istoria nestiuta de marele public a acestei cladiri refacute de doua ori in timp, o data dupa un mare incendiu petrecut in decembrie 1927.
Istoriei zbuciumate a Palatului, profesorul Noica ii adauga portretele arhitectilor, constructorilor si antreprenorilor care au contribuit la inaltarea acestuia (Paul Gottereau, Nicolae Cerkez, Nicolae Nenciulescu, Emil Prager, Elie Radu, Stefan Mirea si altii), iar arhitectul Peter Derer ii alatura o privire competenta asupra arhitecturii in sine -"un palat care, prin eclectismul sau, reflecta relativ fidel conditiile culturale, economice si tehnice ale perioadei in care a fost realizat".
Albumul este o admirabila carte de invatatura, dar si o opera de arta prin sine insusi: multe dintre fotografiile de arhiva sau actuale dezvaluie pentru prima oara cititorului si iubitorului de frumos comorile ascunse de arhitecura acestui palat.

Nr. de pagini : 144

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1572 sec