Petra Hulova, Muntii Rosii

Petra Hulova, Muntii Rosii
-25%
Preț: 27,46 lei
36,61 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cinci voci narative din trei generatii diferite. Un spatiu– Mongolia– al orizonturilor largi, al oamenilor care cutreiera liberi stepele, al traditiilor imposibil de clintit. Romanul deapana povestea unor femei din aceeasi familie, spusa din perspective diferite, asa incat cititorul asista la o totala estompare a granitelor dintre bine si rau, moralitate si supravietuire, traditie si noutate.

Cheia acestei naratiuni-puzzle este tocmai disolutia tuturor personajelor intr_un univers care pare sa inghita individul si sa-l reduca la statutul de parte insignifianta intr_un angrenaj mult mai mare. Cartea este un mozaic exotic in care intra tensiuni intre generatii, conflicte de familie, infruntari intre medii sociale diferite, pasaje confesive, fragmente de bildungsroman, toate dublate de o voce auctoriala surprinzator de matura, impecabil controlata, stapana intru totul pe mijloacele de constructie a textului.

Razvan Nastase

Muntii Rosii ne invita intr-un univers aparte creat de Petra Hulova, mongol, dar in acelasi timp abstract si atemporal, populat de personaje feminine memorabile cu care cititorul empatizeaza lesne.

World Literature Today

Petra Hulova este considerata una dintre cele mai talentate tinere scriitoare din Republica Ceha. S-a nascut in 1979 la Praga si a studiat la Universitatea Carolina, obtinand o diploma in Culturologie si Studii mongole. A inceput sa studieze limba si cultura mongola impresionata de filmul lui Nikita Mihalkov Urga, avand de asemenea prilejul de a petrece un an in Mongolia, in timpul studentiei. Inspirata de realitatile la care a avut acces nemijlocit, in 2002 a debutat cu romanul Muntii Rosii [Paměť mojí babicce], pentru care a primit in 2003 prestigiosul premiu Magnesia Litera si care a devenit cea mai citita carte a unui autor ceh din primul deceniu al inceputului de secol. Hulova s-a impus definitiv ca o voce de marca a generatiei sale publicand in anii urmatori volumele Přes matný sklo (2004), Cirkus Les Memoires (2005), Umělohmotný třípokoj (2006), Stanice Tajga (2008), Strazci obcanskeho dobra (2010), Cechy, země zaslíbena (2012) si Macocha (2014).

Nr. de pagini: 288
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.