Petru Ilut, Dragoste, familie si fericire. Spre o sociologie a seninatatii

Petru Ilut, Dragoste, familie si fericire. Spre o sociologie a seninatatii
-18%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Tratat
Preț: 32,76 lei
39,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Definita in general in termeni specifici psihologiei, dragostea a facut rareori obiectul studiilor sociologice. Dragoste, familie si fericire schimba aceasta viziune, fiind prima lucrare de specialitate din mediul academic romanesc care analizeaza in mod sistematic evolutia celor trei concepte de-a lungul istoriei.
Autorii abordeaza dragostea din punct de vedere psihosocial, urmaresc tendintele populatiei referitoare la casatorie, divort si nasteri, ofera solutii pentru ameliorarea situatiei persoanelor de virsta a treia si dezbat principalele aspecte ale fericirii din perspectiva psihosociologiei, precum si sistemele de valori si atitudini in cadrul comportamentelor prosociale. Rationalitatea, starea de bucurie, emotiile sau tentatia de a birfi completeaza tematica volumului, incurajind continuarea cercetarilor legate de universul familiei. O lucrare inovatoare, care se adreseaza atit studentilor si specialistilor din domeniile sociologiei, psihologiei, pedagogiei sau psihopedagogiei, cit si publicului larg.
 
Din cuprins:
Dragoste si casatorie. Posibile temeiuri pentru o sociologie a seninatatii• Consideratii asupra unor aspecte demografice ale familiei europene de azi• Singuratate si seninatate: strategii de optimizare a vietii la virsta a treia• O lectura din perspectiva psihologiei interculturale• Inapoi la rationalitate! Rationalitate tare si rationalitate slaba: de la Condorcet la Arrow• Interventia psihosociologica, rezolvarea problemelor si bucuria fundamentata• Citeva reflectii psihologice privind emotia si virtutea intr-o sociologie a seninatatii

Nr. de pagini: 344
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3907 sec