Razboinicii lui hitler

Razboinicii lui hitler
-28%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Personalitati
Preț: 7,13 lei
9,90 lei (-27,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Erwin Rommel, Wilhelm Keitel, Erich von Manstein, Freidrich Paulus, Ernst Udet si Wilhelm Canaris– sase cariere foarte diferite intre ele, prinse in conflictul dintre obedienta si constiinta, ingradire si protest. Ne sunt prezentate sase destine reprezentative pentru o armata care, cu tot scepticismul manifestat fata de ideologia nazista si cu tot dispretul pe care il avea in ceea ce-l priveste pe„Caporalul“ Hitler, s-a derobat de orice raspundere, invocand obligatia de a executa ordinele primite de la acesta. In Germania postbelica s-a dorit crearea unei legende conform careia armata era„curata“, in sensul ca nu avea nici o legatura cu masacrele nazistilor.
Ce i-a facut pe acesti ofiteri sa se puna in slujba unui regim criminal? Ce stiau ei despre atrocitati? Cat de mult erau implicati in acestea? Pana unde mergeau, atunci cand executau ordinele primite?
Guido Knopp si colaboratorii sai realizeaza portretele psihice a sase dintre reprezentantii elitei militare germane, care, angajandu-se in lupta pentru o cauza nedreapta, reprezinta un exemplu al esecului uman.

Coperta:  brosata
Format: 140 x 210 mm
Numar pagini:     264
Data aparitie: ianuarie 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1226 sec