Secretele caii perfectiunii - revelatiile unui maestru Siddha Yoga

Secretele caii perfectiunii - revelatiile unui maestru Siddha Yoga
-10%
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 320
Format: 13x20cm
Categoria: Yoga
Preț: 16,20 lei
18,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dintotdeauna omul a dorit sa isi depaseasca conditia limitata si efemera, iar pentru aceasta a cautat calea care sa il conduca la eliberare. Cei care au gasit drumul tainic ce duce la perfectiune au urmarit mai apoi sa ii ghideze si pe ceilalti. Astfel s-au nascut scolile spirituale, bazate in primul rand pe experienta practica a celor realizati si in urma experientelor mistice ale acestora, prin revelatie divina sau prin traire directa, au fost scrise textele sacre.

Yoga este o astfel de cale spirituala, bazata pe experienta mistica directa a unor fiinte care s-au eliberat de conditionarile si limitarile inerente existentei in aceasta lume si care au revelat apoi metodele practice care sa permita acest lucru si celorlalti oameni. Ea are caracterul unei stiinte spirituale pentru ca metodele ei au aceeasi rigurozitate pe care o au metodele stiintei moderne. Aplicand o anumita tehnica se vor obtine aceleasi rezultate specifice de fiecare data.

Este adevarat insa, si aceasta este o atentionare in special pentru occidentalul grabit, ca este nevoie de o pregatire adecvata si de un timp suficient de lung pentru ca aceste rezultate sa apara. Un exemplu analog este fierberea unei anumite cantitati de apa. Timpul care se scurge pana cand ea incepe sa clocoteasca depinde de o serie intreaga de factori, desi modul prin care acest lucru este dus la indeplinire este in principiu acelasi: se pune acea apa intr-un vas pe foc. Acest timp va depinde de puritatea si temperatura apei, de temperatura mediului, de altitudine, de materialul vasului, de intensitatea focului, etc. Rezultatul va fi insa mai devreme sau mai tarziu acelasi: apa va incepe sa fiarba.

La fel este, analogic vorbind, si in cazul fiintei umane angrenata in realizarea tehnicilor yoghine. Functie de pregatirea sa, de "materialul" care o alcatuieste, de ardoarea cu care realizeaza respectivele tehnici, ea va ajunge mai repede sau mai tarziu sa atinga succesul. Yoga este o cale eminamente practica. Nu este de ajuns sa citesti despre tehnicile respective, sa auzi despre ele sau sa le vezi realizate de altii. Pentru a te bucura de efectele lor trebuie sa le exersezi tu insuti.

Exista mai multe forme de yoga oferind cautatorului spiritual o varietate de metode din care el poate sa le aleaga pe cele care sunt mai adecvate structurii sale psiho-mentale. Cea mai cunoscuta, mai ales datorita tehnicilor posturale, este Hatha yoga care constituie baza de pornire pentru multi dintre cei care ajung pentru prima oara in contact cu practicile spirituale orientale. Ea implica realizarea unor posturi corporale specifice (asana), a unor tehnici de control si ritmare a suflului (pranayama), a unor procedee de purificare fizica, psihica si mentala (kriya) si a unor procedee de concentrare mentala (dharana) care vizeaza dobandirea unei stari de armonie si sanatate a intregii fiinte pe multiplele sale planuri de manifestare. Prin practica acestei forme de yoga corpul devine mai suplu si mai relaxat, iar mintea este mai linistita si mai puternica.

Nr. de pagini: 320
Anul publicarii: 2004

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2808 sec