Sfanta Maria Magdalena. Sfantul odor al Manastirii Simonos Petras

Sfanta Maria Magdalena. Sfantul odor al Manastirii Simonos Petras
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie

DESCRIERE

„Cinstita mana stanga izvoratoare de har a Sfintei, slavitei Mironosite si cea intocmai cu Apostolii Maria Magdalena, constituie o binecuvantare pentru manastirea noastra si o sfanta lauda, bogatie si renume pentru Sfantul Munte, dar si un odor multcinstit al Bisericii lui Hristos.


Sarbatoarea Sfintei se praznuieste in mod stralucit in sfanta noastra manastire pe data de 22 iulie. Sfanta Maria Magdalena impreuna cu Sfantul Cuvios Simon Izvoratorul de Mir constituie cei doi stalpi si ctitori ai Manastirii Simonos Petras. Necesitatea editarii unei carti care sa cuprinda viata, petrecerea si locul Sfintei Magdalena printre ucenicii lui Hristos, atitudinea ei vitejeasca la Rastignirea si Invierea lui Hristos si, in general, activitatea ei apostoleasca, precum si cele privitoare la confuzia care s-a facut cu privire la curatia ei feciorelnica, ne‐au preocupat adeseori.


De aceea, am hotarat sa incredintam o asemenea opera Ieromonahului Theologos, care a considerat ca pe o binecuvantare faptul de a se ocupa stiintific de un astfel de studiu, cercetand izvoare vrednice de crezare. Desigur, incercarea in discutie impunea multe dificultati, dat fiind faptul ca marturiile autentice din Scripturi despre viata si activitatea misionara a Sfintei sunt limitate si informatiile corespunzatoare puteau fi extrase numai din operele Sfintilor Parinti ai Bisericii noastre si din marturiile autentice ale Traditiei noastre bisericesti, atat cele vechi, cat si cele mai noi.


Cartea in discutie, Sfanta Maria Magdalena. Sfantul odor al Manastirii Simonos Petras, credem ca prezinta complet imaginea personalitatii Sfintei Maria Magdalena.

De aceea se si editeaza acum pentru luminarea si zidirea sufleteasca a credinciosilor evlaviosi care o cinstesc pe Maria Magdalena. Ea ocupa un loc de seama printre femeile la care face referire Noul Testament.
Pe de alta parte, mana facatoare de minuni si izvoratoare de mir a Sfintei noastre care s-a atins de Cel Neatins, Domnul cel Inviat si Dumnezeul nostru, este pusa la inchinarea pelerinilor evlaviosi inlauntrul sfintei noastre manastiri, in fiecare zi, dar si afara din manastire, cand se scot spre inchinare si binecuvantare pentru sfintirea poporului dreptcredincios al lui Dumnezeu.

Fara indoiala, inmiit au a se folosi inchinatorii care imita, atat cat le este cu putinta, sfanta si dumnezeiasca ei vietuire, vrednica de imitare si, mai ales, credinta, adancimea dragostei si devotamentul ei pentru Cel ce a patimit pentru noi si s-a ingropat si a inviat, Hristos, Domnul si Dumnezeul nostru."

Arhimandritul Elisei,
Staretul Sfintei Manastiri Simonos Petras

Nr. de pagini: 166
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.