Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana

Turcia contemporana intre mostenirea kemalista si Uniunea Europeana
-10%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In mod traditional, Turcia s-a aflat la confluenta dintre civilizatia euro-atlantica si cea asiatica, societatea turca reprezentand un creuzet al valorilor celor doua civilizatii. Insa prezentarea evolutiilor complexe politice din Turcia ca o confruntare intre Islam si secularism reprezinta un demers simplificator. Turcia are actualmente trei posibilitati geostrategice: afirmarea identitatii sale europene, apropierea de lumea araba si musulmana si integrarea cu popoarele turcice din Asia Centrala. In mod evident, guvernul actual si elitele politice si economice turce joaca acum cartea europeana. Nerealizarea acestei oportunitati, indiferent de cauze, va face mai fezabile celelalte doua scenarii, pe langa un puternic resentiment al populatiei turce in raport cu SUA si UE.

Cartea scrisa de Radu Gabriel Safta si Calin Felezeu este un ghid pentru cei interesati de actualele evolutii politice, societale si internationale din Turcia si acopera un domeniu putin explorat in literatura academica din Romania.
Continut:
Despre autor:

Radu Gabriel Safta este fostul consul general al Romaniei in Turcia si actual ambasador al Romaniei in Africa de Sud.
Calin Felezeu este istoric, profesor universitar doctor la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj si fost director adjunct al Institutului Cultural Roman de la Istanbul.Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 243

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1951 sec