Valente formativ-educative ale jocului didactic matematic in invatamantul primar

Valente formativ-educative ale jocului didactic matematic in invatamantul primar
-15%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,68 lei
19,62 lei (-14,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

In lucrarea Psihologie si pedagogie, Jean Piaget precizeaza urmatoarele :Jocul este o asimilare a realului la activitatea proprie, oferindu-i acestei activitati alimentatia necesara si transformand realul in functie de multiplele trebuinte ale eului. Iata de ce, prin jocul didactic, invatatorul are posibilitatea realizarii unei activitati de invatare placuta, antrenanta, atragatoare, prin care contribuie la informarea si formarea copilului de varsta scolara mica. Prin aceasta lucrare, autoarea argumenteaza cu numeroase exemple ca jocul didactic reprezinta o modalitate de sporire a eficientei lectiilor de matematica la clasele primare pornind de la cunoasterea dificultatilor pe care le intampina elevii in intelegerea, insusirea si aplicarea notiunilor matematice. Astfel:
-in capitolul I -Jocul didactic- metoda de stimulare a capacitatilor intelectuale ale elevilor, autoarea prezinta particularitatile gandirii scolarului mic si accesibilitatea notiunilor matematice; modalitati de organizare si desfasurarea jocului didactic matematic; cu numeroase exemple pentru fiecare elev.
Lucrarea este realizata pe baza unei bune documentari stiintifice si metodice combinate eficient cu experienta didactica a doamnei invatatoare. Prin exemplele concrete de utilizare a jocului didactic matematic, prin observatiile si concluziile formulate de autoare, anexele si rezultatele cercetarii, lucrarea constituie un instrument de lucru in activitatea de predare a notiunilor de matematica la clasele I-IV.
Prof. gradul I Neculai TERENTE

Anul aparitiei: 2009
Nr.pagini: 90

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1267 sec