Yoga Sutra comentata de Atmananda (Patanjali)

Yoga Sutra comentata de Atmananda (Patanjali)
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Yoga
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Din punct de vedere istoric, Patanjali a trait intre anii 500 si 200 i. H, dar tot ce stim despre acest stravechi Maestru spiritual provine din legende si mituri. Despre el se spune ca a fost un svayambhu, un suflet evoluat care s-a incarnat de buna voie pentru a ajuta umanitatea.

Cuvintele lui Patanjali sunt simple, concise si au o profunda inspiratie divina. Dupa mai mult de douazeci de secole, ele continua sa fie proaspete, fascinante si vor ramane asa pentru totdeauna.

Patanjali a scris despre trei subiecte: gramatica, medicina si yoga. Yoga Sutra, lucrarea sa principala, contine in ea esenta cunoasterii umane. Asemeni perlelor insirate pe un fir de ata, aforismele lui Patanjali formeaza un colier nepretuit, o diadema de intelepciune iluminata.

Pe parcursul calatoriei interioare, puterile sau aptitudinile (vibhuti) supranaturale apar in mod natural yoghinului care si-a integrat in totalitate corpul, mintea si sufletul. Dar, datorita faptului ca exista pericolul sa se lase vrajit si sedus de aceste puteri, aspirantul are obligatia sa-si continue neabatut sadhana pana la starea de kaivalya, punctul culminant al existentei indivizibile.

Nr. de pagini: 240
Anul aparitiei: 2006

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1154 sec