101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea

101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea
-28%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 32,40 lei
45,00 lei (-28%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea. Prezentare - 101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea. Mintea omului are o capacitate uimitoare de a inventa mecanisme care saîl protejeze de constientizarea emotiilor neplacute. Aceste mecanisme sunt adesea mascate si opereaza fara ca individul sa le constientizeze. De exemplu, un individ incapabil saîsi accepte sentimentele de furie la adresa cuiva apropiat poateîn schimb resimti o ura intensa fata de propria persoana. Când acesta ajunge la camera de garda suferind de depresie severa, capacitatea terapeutului de a aduceîn discutie operatia defensiva deîntoarcere asupra propriei persoane se poate dovedi extrem de utilaîn prevenirea unei tentative suicidare sau a altor comportamente autodistructive ale pacientului.
Apararile, prezente nu numaiîn psihopatologie, ci siîn sanatatea psihica, sunt descrise de autorîn functie de diferitele etape ale dezvoltarii psihosexuale, precum si de tipul de patologie. Pentru practicienii psihoterapiei, este recomandat si modul de a aborda apararileîn diverse tipuri de psihoterapie.

Jerome S. Blackman, este profesor de psihiatrie clinica la Eastern Virginia Medical School si profesor de psihologie la Virginia Wesleyan College, precum si psihanalist formator si supervizor la New York Freudian Society.

Nr. de pagini: 384
Anul aparitiei:2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

35,99 lei
44,99 lei (-20%)
Created in 0.129 sec