11 Ani din istoria Romaniei. Decembrie 1989 - Decembrie 2000. O cronologie a evenimentelor

11 Ani din istoria Romaniei. Decembrie 1989 - Decembrie 2000. O cronologie a evenimentelor
Anul publicării: 2011
Categoria: Tratat
Preț: 69,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Sub titlul Unsprezece ani din istoria Romaniei, Domnita Stefanescu a intocmit o Cronologie a intervalului  1989-2000 din perioada zisa si postdecembrista.

Nu numai specialistii, dar si simplii cititori isi pot da seama, aruncand o privire in acest cartoi, de munca titanica depusa de autoare: investigarea atenta a colectiilor de ziare si reviste, lectura cu creionul in mana a jurnalelor, memoriilor si cartilor dedicate principalelor evenimente, transcrierea riguroasa a datelor, numelor si ulterior, vanarea detectivista a posibilelor greseli de corectura.

Cartea se aseaza in chip obligatoriu printre instrumentele de lucru de care nu se pot dispersa toti cei interesati de perioada postdecembrista: istorici, jurnalisti, politicieni, simpli cititori.

Ramanand ceea ce-si propune - un instrument de lucru - intreprinderea depaseste in chip surprinzator conditia unei simple Cronologii.

Din materia avuta la dispozitie, Domnita Stefanesc a extras nu numai datele seci, dar si fapte, intamplari si situatii de viata semnificative pentru un anume eveniment. Gratie talentului de prozator al autoarei, lucrarea Unsprezece ani din istoria Romaniei se citeste ca un roman balzacian.
Un roman ai carui eroi, spre deosebire de cei ai literaturii lui Balzac, sunt sefi de stat, premieri, lideri de partide si lideri de opinie, din Romania postdecembrista.

Ion Cristoiu

Cartea urmareste sa demonstreze nu numai ce s-a facut in politica romaneasca de dupa decembrie 1989, ci si cum facut, cum s-a conturat stilul, noul stil al politicii prin care Romania este reprezentata convenabil sau neconvenabil printre celelalte tari ale lumii.

Este o carte care nu doar informeaza ci, cu deplina aspiratie la impartialitate, urmareste sa intretina si sa stimuleze constiinta civica.

Este o carte care si-a propus sa faca, pe langa selectia si evocarea evenimentelor caracteristice perioadei, portretul cat mai aproape de realitate al personajelor care s-au aflat in centrul acelor evenimente si de multe ori le-au hotarat cursul.

Este o carte necesara pentru informarea cetateanului bine intentionat, dornic sa se pronunte in cunostinta de cauza in problemele tarii lui. Un cetatean neinformat, canfuz, semanand cu cetateanul turmentat al lui Caragiale, devine, mai ales atunci cand voteaza, instrumentul prin care farsorii din viata politica isi ating scopurilw.


Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 974
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1071 sec