21 de lectii pentru secolul XXI de Yuval Noah Harari

21 de lectii pentru secolul XXI de Yuval Noah Harari
-16%
Preț: 58,76 lei
69,95 lei (-16%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Cartea autorului Yuval Noah Harari „21 de lectii pentru secolul XXI de Yuval Noah Harari" de la editura POLIROM

Intr-o lume invadata de informatii irelevante, claritatea inseamna putere. In locul mai vechii cenzuri care presupunea blocarea fluxului de informatii, astazi oamenii sint asaltati cu dezinformari si lucruri care sa le distraga atentia. 21 de lectii pentru secolul XXI face lumina in privinta unora dintre cele mai presante probleme de pe agenda globala actuala. Cum facem fata epidemiei de stiri false? Mai sint relevante natiunile si religiile? Ce ar trebui sa-i invatam pe copiii nostri? De ce trece democratia liberala printr-o criza? Este iminent un nou razboi mondial? Ce inseamna ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizatie domina lumea – Occidentul, China, islamul? Europa ar trebui sa-si deschida portile imigrantilor? Poate nationalismul sa rezolve problemele legate de inegalitate si de schimbarea climatica? Ce ar trebui sa facem in privinta terorismului?


Povestea liberală preţuieşte libertatea omului, considerând-o valoarea supremă. Ea susţine că orice autoritate izvorăşte în definitiv din libe-rul-arbitru al indivizilor, aşa cum se manifestă acesta în sentimentele, dorinţele şi alegerile lor. in politică, liberalismul consideră că alegătorul ştie cel mai bine. Prin urmare, susţine alegerile democratice. 1n econo-mie, liberalismul susţine că clientul are întotdeauna dreptate.

De aceea, glorifică principiile pieţei libere. in chestiunile personale, liberalismul îi încurajează pe oameni să se asculte pe ei înşişi, să-şi respecte propriile valori şi să-şi unneze inima - atâta vreme cât nu încalcă libertăţile altora. Această libertate personală este considerată sacră şi inclusă în rândul drepturilor omului. in discursul politic occidental, termenul „liberal" este folosit uneori azi într-un sens mult mai restrâns, partizan, denumindu-i pe cei ce sprijină anumite cauze, precum căsătoriile gay, controlul armelor şi avortul.


Totuşi, majoritatea aşa-numiţilor conservatori Imbrăţişează la rândul lor viziunea liberală generală asupra lumii. Indeosebi în Statele Unite, atât republicanii, cât şi democraţii ar trebui să mai ia din când în când căte o pauză de la disputele lor aprinse ca să-şi aducă aminte că susţin cu toţii valori fundamentale precum alegerile libere, independenţa justiţiei şi drep-turile omului. in special, este extrem de important să ne aminthn că eroi de dreapta precum Ronald Reagan şi Margaret Thatcher au susţinut cu tărie nu numai libenăţile economice, ci şi libertăţile individuale. Într-un interviu celebru din 1987, Thatcher spunea că „nu există societate. Există [o] canava vieDin cuprins:

Deziluzionarea
Munca
Libertatea
Egalitatea
Comunitatea
Civilizatia
Nationalismul
Religia
Imigratia
Terorismul
Razboiul
Smerenia
Dumnezeu
Secularismul
Ignoranta
Dreptatea
Post-adevarul
Stiintifico-fantasticul
Educatia
Sensul
Meditatia


Numar pagini: 368
ISBN: 978-973-46-7570-8
Tip editie: cartonata
Format: 160x235
An aparitie: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.093 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.