3 x Jonas Gardell. TEATRU

3 x Jonas Gardell. TEATRU
-15%
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 176
Categoria: Proza Diversa
Preț: 11,05 lei
13,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

"Jonas Gardell e, intr-un mod greu descriptibil si prescriptibil, un autor (dramatic, de literatura si de spectacol) foarte crud, care nu se iubeste si nu se cruta - nici pe sine, nici personajele sale si cu atat mai putin spectatorul-cititor.

Montata de doua ori intr-un interval de sase luni (o data la Arad, o data la Bucuresti), Cheek to cheek nu e prima piesa a lui Gardell ajunsa pe o scena romaneasca: monologul Seherezada (despre avatarurile existentiale ale homosexualitatii) a avut parte intai de-o lectura (cu Marcel Iures) la La Scena, apoi de un spectacol (cu Virgil Aioanei, in mini-stagiunea Persona de la Studioul Toaca), amindoua in regia Adrianei Zaharia, iar la Bulandra s-a lecturat (pe linga Cheek to cheek, in versiunea Anei Margineanu) Iadul este amintirea fara puterea de a mai putea schimba ceva (o drama a sufocarii familiale), regizat de Radu Apostol.

In piesele de teatru, la fel ca-n cartile lui pseudo-autobiografice (Copilaria unui comic, Un OZN isi face intrarea, traduse, si ele, tot de Carmen Vioreanu si publicate la Vremea), obsesiile lui Gardell sint constante - spectacolul ca substitut degradat si degradant al vietii, descompunerea corpului si a sufletului (exista o palpabila teama de batrinete si neputinta in textele lui), tribulatiile unei sexualitati captive, in egala masura homo- si hetero-sexuala. Totul, intr-un melanj (auto)ironic si biciuitor, lipsit de compasiune pentru lumea pe care el insusi o construieste."
Iulia Popovici

Jonas Gardell (n. 1963, Stockholm) este scriitor, dramaturg, actor de comedie stand-up, poet, scenarist de film si artist suedez.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

18,70 lei
22,00 lei (-15%)
Created in 0.0966 sec