77 de legende pragheze
20,80 lei
26,00 lei (-20%)

77 de legende pragheze

77 de legende pragheze
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Altele
Preț: 20,80 lei
26,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Praga. Un oras cu o traditie milenara. Un oras unde istoria pandeste la fiecare colt de strada. Caldaramul de sub talpile tale, zidurile locuintelor, bisericile si palatele pe langa care treci, pietele si ungherele cele mai ascunse sunt toate imbibate de un trecut fascinant, pe care poate ca nici nu l-ai banui. Praga abunda de povesti, legende istorice si mituri, unele consemnate de cronicari stravechi, altele stranse recent laolalta de filologi entuziasti.

77 de legende pragheze este o carte adresata tuturor celor care viziteaza Praga si carora le face placere sa asculte povestiri incarcate de mister. Majoritatea legendelor fac referire la cladiri si locuri care inca exista si care pot fi gasite cu usurinta pe hartile detaliate si clare incluse in paginile acestui volum.

77 de legende pragheze este mult mai mult decat o lectura interesanta si captivanta, fiind genul de carte care iti poate da ghes sa descoperi tu insuti monumentele si obiectivele turistice romantice si uimitoare din Praga.

Intr-o dupa-amiaza de vara, Libuše si Premysl impreuna cu suita lor priveau de pe zidurile Vyšehradului. Soarele era la asfintit si razele lui piezise poleiau cu aur tinuturile din jur. Deodata, Libuše inainta pana la marginea zidului, intinse mana spre varfurile impadurite de pe malul celalalt al Vltavei si incepu sa vorbeasca astfel, ca o prorocire:

Vad un oras mare si frumos, a carui fala va ajunge odata pana la stele. Acolo, in padure, se afla un loc unde veti gasi un barbat care ciopleste pragul de la usa casei sale. In acel loc sa puneti sa fie ridicat un castel si sa-l numiti Praga. Si asa cum printii si regii se apleaca in fata unui prag, tot asa va veni o zi in care cei mai puternici se vor pleca in fata castelului si orasului care va creste sub el.

A doua zi, Premysl trimise soli in locul unde spusese Libuše. Si intr-adevar gasira acolo un om care cioplea pragul usii de la casa sa si in acel loc ridicara un castel. Asa cum anii au zburat si secolele s-au scurs ca apele Vltavei in marea timpului, tot asa castelul din Praga deveni resedinta printilor cehi si mai tarziu a regilor cehi. Si in fata frumusetii orasului care ii poarta numele, se inclina pana astazi oamenii din intreaga lume.

Alena Jezková (n. 1966) este o faimoasa scriitoare ceha. A crescut in centrul orasului Praga. Este absolventa a Facultatii de Filosofie, Universitatea Carolina, si a obtinut o diploma de doctor din partea Academiei de Arta Contemporana. Este autoarea a peste zece volume, majoritatea carti de popularizare a legendelor si istoriei nationale, printre acestea numarandu-se Staré povesti ceské a moravské (Vechi legende cehe si morave) si Príbehy ceských knízat a králu (Povesti despre printi si regi cehi).

Nu putine sunt titlurile semnate de ea care au in centru Praga istorica: Praha babka mest (Praga, batranica oraselor), Prahou krácí lev (Leul umbla prin Praga) sau Strázci prazských ulic (Strajerii strazilor din Praga). In cea mai recenta carte a ei, Tichá srdce (Inimi tacute), autoarea face o ampla trecere in revista a manastirilor de pe intreg cuprinsul Cehiei si aduce un omagiu celor care trudesc si se roaga in tacere in ele.

Renáta Fucíková (n.? 1964) este o renumita ilustratoare, castigatoare, de-a lungul timpului, a numeroase premii internationale.

Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 162
Format: 15 × 22, 50 cm
Vezi și alte cărți: Praga

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1589 sec