A. T. Stll, Osteopatia - Filosofie si principii

A. T. Stll, Osteopatia - Filosofie si principii
Preț: 38,15 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 256
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Insa cea mai importanta mostenire pe care o lasa Andrew T. Still lumii este, cu siguranta, descoperirea unei metode alternative de vindecare si popularizarea ei in ciuda opozitiei vehemente pe care o intalneste din partea confratilor sai. Acestia ii critica fervent ipotezele stiintifice si ii pun la indoiala nu numai tehnica descoperita, ci si judecata.
 
Still a trebuit sa se lupte cu prejudecatile lor si a reusit sa consolideze un sistem de vindecare care se practica si astazi cu succes si care a stat la baza dezvoltarii altor terapii complementare de succes: chiropractica, terapia cranio-sacrala etc.


Pentru cititorul contemporan, unele dintre informatiile prezentate de Still in Osteopatia. Filosofie si principii pot parea desuete, insa, daca dam la o parte acele teorii si ipoteze pe care medicina moderna le-a invalidat in decursul secolului care s-a scurs de la aparitia acestei carti, ne ramane bogatia de idei originale si validitatea principiilor de baza ale osteopatiei, care au ramas intacte peste timp.


„Obiectivul meu este sa fac din osteopat un filosof si sa il pun pe soclul ratiunii. Atunci nu voi fi preocupat sa scriu detalii cu privire la tratarea unui organ din corpul omenesc, deoarece [osteopatul] va fi pregatit sa stie ce a provocat schimbari in toate tipurile de forme si de miscare. Vreau sa pun in mintea lui busola si atentia, ca sa poata merge de la efect la cauza fiecarei anomalii din corp.

[...] Cand intelegi si te ghidezi dupa legile ratiunii, confuzia va fi departe de tine in orice lupta impotriva bolii.” (Autobiografíe)

Osteopatul trebuie sa aiba cunostinte perfecte de anatomie, sa fie un bun profesionist si sa aiba un rationament fara cusur. Nu de putine ori din cartea lui Still se aude o voce cu rol de responsabilizare a celor care ii vor duce munca mai departe: osteopatul trebuie sa fie un medic bun, altfel pacientul isi pierde economiile si timpul.

“Osteopatia este o forma de medicina alternativa. Termenul vine din limba greaca si se compune din care inseamna– os si care inseamna suferinta. Parintele osteopatiei este americanul Andrew Taylor Still, care a inteles ca omul trebuie tratat din punct de vedere holistic. Trebuie privit in totalitatea sa, in complexitatea sa. Ca, indiferent de diagnostic, pentru a fi sanatos, el trebuie sa aiba o buna mobilitate a tesuturilor. Ca organismul are posibilitatea de a se vindeca singur, cu conditia ca patologia sa fie reversibila.

Medicina holistica implica persoana in intregime: trup, minte, emotii, spirit. Este pentru echilibru! Omul are puterea de a se vindeca! Pacientul este o persoana si nu o boala! Tratamentul consta in repararea elementelor care reprezinta cauza bolilor, pentru vindecarea lor, pentru a se elimina simptomele.” Cosma Mirel Mihai

“Osteopatia este stiinta care consta in cunostinte exacte, exhaustive si verificabile despre structura si functionarea mecanismului uman, anatomic, fiziologic si psihologic, inclusiv chimia si fizica elementelor sale cunoscute, asa cum au fost descoperite prin anumite legi organice si resurse de vindecare existente in corpul insusi, prin care natura, sub tratament stiintific specific practicii osteopatice, pe langa toate metodele obisnuite de stimulare straina, artificiala sau medicala si in acord cu propriile principii mecanice, activitati moleculare si procese metabolice, se poate recupera dupa dislocari, organizari deficitare, deranjamente si dupa bolile cauzate ca urmare a acestor disfunctionalitati, recapatandu-si echilibrul normal in forma si functionare, in sanatate si putere.” A. T. Still

Traducere de Carmen Tertiu

CUPRINS:

Prefata

Capitolul I: Observatii preliminare
Capitolul II: Explorari osteopatice
Capitolul III: Capul
Capitolul IV: Ceara din ureche si rostul ei
Capitolul V: Bolile pieptului

Capitolul VI: Sistemul limfatic
Capitolul VII: Diafragma
Capitolul VIII: Ficatul, intestinele si rinichii
Capitolul IX: Sangele
Capitolul X: Fascia

Capitolul XI: Febra
Capitolul XII: Scarlatina si variola
Capitolul XIII: Minuni si cateva intrebari valoroase
Capitolul XIV: A degenerat fiinta umana?
Capitolul XV: Tratamentul osteopatic

Capitolul XVI: Teste de argumentare
Capitolul XVII: Obstetrica
Capitolul XVIII: Convulsii
Capitolul XIX: Concluzii
Capitolul XX: Ganglionul cervical superior

A. T. Still, O prezentare de Carmen Tertiu

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.