Acolo unde Dumnezeu nu se vede. Asumarea suferintei si a bolii

Acolo unde Dumnezeu nu se vede. Asumarea suferintei si a bolii
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Religie
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O lectura purificatoare. Intalnirea cu Dumnezeu intre incertitudine si trairea revelatoare a intensitatii iubirii si a impartasirii totale a destinului aproapelui nostru. In cuvinte care deslusesc taina unei prezente indescifrabile. In regasirea oamenilor ce teologhisesc prin tacerea suferintei asumate. O remarcabila abordare a teologiei suferintei– in esenta, a teologiei Crucii in viata cotidiana–, asaltata de rationalismul necrutator al omului de stiinta, dar examinata totodata, pe temeiul criteriilor duhovnicesti, la microscopul oferit de experienta indelungata a Bisericii. Salonul medical devine, astfel, locul ascetic definitoriu pentru modernitate, un alt fel de„pustie” zamislind un alt fel de Pateric.
Prin lentila patimirii se dezvaluie in chip surprinzator prezenta lui Dumnezeu in viata noastra, inlauntrul nostru, acolo unde pare, de fapt, a nu fi; acolo unde, in pofida evidentelor, El Se salasluieste printr-o iubire de negrait, alegandu-Si locul cel mai intim al fiintei umane– suferinta.

Mitropolitul de Mesogheea si Lavreotiki Nikolaos s-a nascut in anul 1954. A studiat fizica la Universitatea din Tesalonic, astrofizica la Universitatea Harvard si ingineria mecanica la MIT. Studiile sale doctorale s-au concentrat asupra tehnologiei biomedicale.
Din anul 2004 este mitropolit de Mesogheea si Lavreotiki, desfasurand o activitate de asistenta sociala impresionanta (care, printre altele, cuprinde tratamentul gratuit impotriva cancerului, a bolilor neuromusculare sau a dementei).

Nr. de pagini : 208
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1760 sec