Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale

Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Constitutional
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale de Dan Cimpoeru. Acest demers teoretic in domeniul justitiei constitutionale contribuie in mod direct la o mai buna cunoastere a acestui fenomen juridic relativ nou. Originalitatea abordarii unei teme eminamente de drept constitutional din perspectiva teoriei generale a dreptului confera lucrarii o certa valoare stiintifica.
Intr-un stil sobru si cursiv, manuind cu maturitate si finete argumentele de natura juridica, autorul examineaza critic o problematica complexa si expune cu claritate propriile concluzii despre specificitatea actelor jurisdictionale ale Curtii Constitutionale.
In planul peisajului politic romanesc, in conditiile in care tot mai des se incearca atragerea Curtii Constitutionale in dispute de natura politica, orice studiu academic care incearca sa defineasca valentele acestei institutii este binevenit. In acest context, lucrarea„Actele jurisdictionale ale Curtii Constitutionale”, care a constituit substanta tezei de doctorat a autorului, pledeaza pentru configurarea valentelor Curtii Constitutionale, in raport cu ceilalti„actori” ai vietii democratice.
Cu certitudine, prezenta lucrare va constitui o sursa bibliografica pertinenta atat pentru teoreticienii si practicienii din acest domeniu si, de ce nu, chiar pentru judecatorii Curtii Constitutionale.
Faptul ca teza contine nu numai abordari teoretice si conceptuale, dar si referiri critice la jurisprudenta Curtii Constitutionale, ii confera si o valoare aplicativa directa pentru toti cei interesati de acest fenomen juridic. Autor: Dan Cimpoeru
Pagini: 224
Anul aparitiei: 2010
Tip coperta: Necartonata

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1232 sec