Actiunea civila in sistemul de drept judiciar privat

Actiunea civila in sistemul de drept judiciar privat
-10%
Anul publicării: 2011
Preț: 17,10 lei
19,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea"Actiunea civila in sistemul de drept judiciar privat" cu caracter monografic pe care autorul o ofera cititorilor, prin grija deosebita a Editurii"Universul Juridic", reprezinta un demers stiintific util si, deopotriva temerar. Utilitatea monografiei de fata este incontestabila, atat din punct de vedere doctrinar, cat si practic. Aceasta deoarece actiunea este o institutie centrala a dreptului procesual civil, in jurul careia graviteaza toate celelalte reguli si principii ale procedurii judiciare.

Actiunea civila este cercetata de autor in stricta concordanta cu evolutiile doctrinare si jurisprudentiale in materie, dar si in perspectiva viziunii pe care ne-o ofera noua legislatie procesuala, inspirata din traditiile noastre procedurale, precum si din cele mai moderne codificari adoptate in ultimele decenii.

Demersul doctrinar al autorului nu se limiteaza doar la elementele definitorii ale actiunii civile si la conditiile de exercitare ale acesteia, el realizand si o introspectie extrem de interesanta asupra justitiei, a principiilor ce o guverneaza, precum si asupra partenerilor ei.

Lucrarea"Actiunea civila in sistemul de drept judiciar privat" constituie si o pledoarie pentru recunoasterea autonomiei dreptului judiciar privat, pentru apartenenta acestuia la dreptul privat, dar si pentru autonomia"dreptului executional civil" sau, cum il mai denumeste autorul, a"dreptului executarii silite".

Consideram lucrarea autorului ca o investigatie stiintifica utila, atat pentru studentii facultatilor de drept, cat si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Prof. univ. dr. Ioan Les

Nr. de pagini : 212
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1041 sec