Adevarul. Calauza ratacitilor
22,92 lei
27,95 lei (-18%)

Adevarul. Calauza ratacitilor

Adevarul. Calauza ratacitilor
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 22,92 lei
27,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Adevarul. Calauza ratacitilor este titlul cu care debuteaza colectia„Filosofie contemporana”, un proiect de interes atit pentru studentii de la facultatile de filosofie, cit si pentru publicul larg.

Simon Blackburn, profesor de filosofie la Cambridge University, este unul dintre cei mai apreciati filosofi ai timpurilor noastre:„Un filosof inegalabil.” (The Times)

 
Multi dintre noi sustin ca se calauzesc dupa principiul adevarului— dar ce este adevarul? Intr-o lume unde credintele, obiceiurile si sistemele de valori sint atit de diferite, exista oare adevar absolut? Simon Blackburn ne duce in miezul unui razboi al ideilor cu privire la adevar, in care adversarii au diferite nume: absolutisti si relativisti, traditionalisti si postmodernisti, realisti si idealisti, platonicieni si pragmatisti... Batalia nu se da insa doar intre taberele de filosofi si teoreticieni, ci si in sufletul fiecarui individ. Fascinanta explorare a evolutiei acestui concept de-a lungul timpului, volumul ofera puncte de reper tuturor celor care cred ca adevarul exista, dar nu stiu unde sa-l caute.
 

 


Cuprins:
Credinta, opinie si ratiune• Omul ca masura• Problema lui Ishmael si deliciile pastrarii tacerii• Nietzsche: demascatorul condescendent• Posibilitatea filosofiei• Observatia si adevarul: de la Locke la Rorty• Realismul ca stiinta; realismul despre stiinta• Istoricii si ceilaltiANUL APARITIEI:    2011
NUMAR PAGINI:    304
FORMAT:    130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

22,43 lei
29,90 lei (-24,98%)
Created in 0.1475 sec