Adoptia - Drept roman si drept comparat

Adoptia - Drept roman si drept comparat
-10%
Categoria: General
Preț: 26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Monografia"Adoptia" - drept roman si drept comparat este o prezentare, din perspectiva teoriei si practicii judiciare, a unui fenomen deosebit de complicat, dar si frumos, care este adoptia.

Factorii de natura politica, sociala, culturala si psihologica genereaza gradul de complexitate al fenomenului, iar deasupra tuturor se situeaza responsabilitatea imensa de a respecta interesul superior al copilului.

Totodata, adoptia poate avea si rolul de liant al familiei. Aceasta perspectiva trebuie privita din punctul de vedere al copilului, care urmeaza sa intre intr-un mediu familial caracterizat de o normalitate sociala, precum si din punct de vedere al adoptatorului, care prin realizarea adoptiei isi poate indeplini menirea ca parinte.

Lasand la o parte controversele starnite, prevalenta adoptiei in societatea noastra si constientizarea efectelor acesteia au crescut in ultimii ani datorita schimbarilor socio-politice la nivel national si international.

In ceea ce  priveste adoptia internationala, pe langa probleme diverse, ca cele psihologice, socio-economice, socio-politice si chiar legale, cu care se confrunta parintii naturali si cei adoptatori, intervin si  diferentele culturale, rasiale, lingvistice. Analiza prevederilor conventiilor internationale in materia drepturilor copilului si a adoptiei, dar si a prevederilor particulare referitoare la adoptie din dreptul comparat a fost facuta cu scopul de a analiza evolutia legislatiei interne referitoare la adoptie, dar si de a sugera unele modificari ale acesteia, pentru ca pe viitor legislatia in materie sa fie uniformizata, mai ales in privinta statelor membre ale Uniunii Europene.

Nr. de pagini : 354
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1620 sec