Adrian Ghenie - Darwins Room
75,05 lei
91,52 lei (-18%)

Adrian Ghenie - Darwins Room

Adrian Ghenie - Darwins Room
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Altele
Preț: 75,05 lei
91,52 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Albumul Adrian Ghenie – Darwin's Room este prima publicatie romaneasca dedicata lui Adrian Ghenie, unul dintre cei mai apreciati artisti romani contemporani, reunind reproduceri de calitate ale lucrarilor prezentate la Bienala de Arta de la Venetia, texte critice, interviuri si extrase din presa internationala.

Volumul, co-editat de Mihai Pop si Corina Suteu, insoteste proiectul care reprezinta Romania la cea de-a 56-a editie a Bienalei de Arta de la Venetia (9 mai–22 noiembrie 2015; curator: Mihai Pop, arhitect: Attila Kim).

„Cufundat in istorie europeana, Adrian Ghenie contopeste pictura abstracta cu figurativul, rationalul cu irationalul.“ (Scott Reyburn, The New York Times)

„In lucrarile sale, Ghenie isi demonstreaza abilitatea in arta compozitiei si pasiunea pentru efectele vizuale ale materiei. [...] Cunoaste foarte bine resursele ascunse in aglomerarea formelor, in gesturile care intind culori si desfigureaza partial chipurile. dimpotriva, stie si cum sa pretinda ca e un realist minutios– prea minutios ca sa nu ne dam repede seama ca spectacolul sau de iluzionism contine capcane si trucuri.“ (Philippe Dagen, Le Monde)

Contributori: Horea Avram, Philippe Van Cauteren, Daria Ghiu, Lóránd Hegyi, Attila Kim, Magda Radu, Luiza Vasiliu

Nr. de pagini: 128
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1373 sec