Afectarea cardiovasculara in boala renala cronica

Afectarea cardiovasculara in boala renala cronica
-18%
ISBN: 973-681-954-X
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 432
Categoria: Carti diverse
Preț: 36,82 lei
44,90 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cuprins:
Epidemiologia afectarii cardiovasculare la pacientii renali - Factori de risc cardiovascular la pacientul renal - Patofiziologia anomaliilor cardiovasculare la pacientul renal: consecinte clinice - Hipertensiunea arteriala la pacientul renal - Afectarea cardiaca la pacientul renal - Alte afectiuni vasculare la pacientul renal - Care este tratamentul "optim" al afectiunilor cardiovasculare la pacientul renal?

Descriere:
Prefata de prof. dr. Carmen Ginghina.
Boala cronica de rinichi reprezinta o patologie cu incidenta si prevalenta in rapida ascensiune in epoca cresterii sperantei de viata (deci si a imbatrinirii organelor si sistemelor), caracterizata printr-o crestere alarmanta a diabetului zaharat, hipertensiunii arteriale si aterosclerozei.
In acest context, lucrarea de fata isi propune un obiectiv ambitios: acela de a descrie in detaliu anomaliile si disfunctiile aparatului cardiovascular la pacientul cu boala cronica de rinichi, acestea reprezentind de departe principalele cauze de morbiditate si mortalitate. Volumul reuneste date dintr-un domeniu extrem de dinamic atit in planul cercetarilor cardiologice moderne, cit mai ales in cel al nefrologiei clinice. Autorii si-au propus, de asemenea, sa ofere solutii terapeutice, evaluind critic datele literaturii, prin prisma experientei bogate a Centrului de Dializa si Transplant Renal din Iasi si a preocuparilor stiintifice ale autorilor in domeniile hipertensiunii si arteriosclerozei.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1098 sec