Afirmatii pentru autovindecare

Afirmatii pentru autovindecare
-10%
Preț: 12,60 lei
14,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Afirmatii pentru autovindecare Afirmatia reprezinta formularea unui adevar pe careîncerci sa ti-lînsusestiîn viata. S-a spus ca suntem ceea ce mâncam. Ar fi mai adevarat sa spun:„Suntem ceea ce gândim.“ Pentru ca mintile noastre exprima si, de asemenea, influenteaza realitatea a ceea ce suntem mult mai mult decât o fac trupurile noastre. Gândurile noastre ne influenteaza,într-o mare masura, pâna si starea de sanatate fizica.

Nici un mare progres din viata nu se produceîntâmplator. Sportivul trebuie sa exersezeîndelung pentru a stapâni tehnicile de care are nevoie: aruncarea mingii, coborârea pe schiuri pe o panta dificila, saltul la o distanta cât mai mare. Iar pianistul trebuie sa munceasca cel putin la fel de mult pentru a ajunge la stapânirea miscarilor degetelor sale, pentru a putea interpreta cu usurinta cele mai complexe pasaje muzicale.

Si viata este o arta. Din nefericire, este o arta careia multi oameniîi dedica prea putina energie. Oamenii iau viata asa cum este si se totîntreaba de ce lucrurile seîncapatâneaza sa mearga prost.

Gândurile sunt lucruri. Cuvintele, care sunt gânduri cristalizate, au o putere incomensurabila, mai ales daca le rostim concentrându-ne. Simplul fapt ca te gândesti la obosealaîti poate submina energia.Întarind acest gând prin cuvinte,„sunt extenuat“ defi nesti si prin aceasta conferi forta gândului respectiv. Este valabil si invers. Daca te simti obosit, dar, brusc, atentiaîti este captata de ceva, oboseala va disparea cu totul! Esti ceea ce gândesti. Daca,în plus fata de acest interes brusc,îl si verbalizezi prin cuvintele„ma simt minunat!“, este posibil sa descoperi ca,în afara faptului de a te simti doar cu putin mai bine, te simti, de fapt, ca si cum ai fi dobândit o noua definitie a propriei persoane.

Atât de multe dintre esecurile din viata noastra– legate de stapânirea unei limbi straine, deîncercarile de a relationa cu ceilalti, de a face asa cum trebuie tot ceea ce ne propunem– se datoresc numai gândului ca ceea ce vrem sa facem este un lucru complet strain noua.

Pe de alta parte, multe dintre succesele din viata noastra sunt rezultatul acceptarii noului ca apartinându-ne. Limba franceza, de exemplu, poate fiînvatata mult mai usor de catre cel care se lasa patruns de gândul„sunt francez,“ decât de cel careîsi spune (cum fac, adeseori, elevii la ora)„oamenii astia vorbesc ciudat!“

Dificultatea rezidaîn faptul ca obiceiurile noastre suntînradacinate adâncîn subconstient. Prin urmare, chiar si atunci cândîncercam sa le schimbam, ne trezim trasiînapoiîn mod repetat si chiarîmpotriva vointei noastre, potrivit vechilor obiceiuri.

Pe de alta parte, afirmatiile, atunci când sunt repetateîntr-o stare de concentrare profunda iar, apoi, ajungîn subconstient, ne pot schimba la niste niveluri ale mintii asupra carora majoritatea noastra are un control constient redus.

Suntem ceea ce gândim.Însa suntem si mult mai mult decât ceea ce gândimîn mod constient. Suntem multitudinea infi nita de tipare confl ictuale de sentimente, obiceiuri si reactii pe care le-am acumulat de-a lungul uneiîntregi vieti– fara nici o exagerare, pe parcursulîntregii noastre vieti–în subconstientul mintii noastre. Pentru a ne vindeca, trebuie sa punem ordine siîn aceste conflicte interioare.

 

Nu este suficient, pe de alta parte, nici sa afirmam schimbarea la nivelurile constient si subconstient. Pentru ca suntem parte a unei realitati cu mult mai ample, cu care trebuie, de asemenea, sa traimîn armonie.În spatele mintii noastre omenesti se afla constiinta divina. Atunci cândîncercam sa ne transformam numai prin efortul propriu, ne limitam potentialul de vindecare si de dezvoltare. Afirmatia trebuie sa fi eridicata de la nivelulînchisîn sine al mintii la nivelul realitatii superioare a superconstiintei.

A te vindecaînseamna a te„descotorosi de imperfectiuni“. A fi perfectînseamna a oferi expresie superconstiintei surse– creativitatii si a solutiilor. Prin urmareîn folosirea afi rmatiilor, ne concentram asupra proprietatilor pozitive care reprezinta solutia pentru boala si imperfectiunile noastre.

Superconstiinta este acel nivel al constiintei care este adeseori descris drept Eul superior. Acesta este nivelul de la care vin, de exemplu, marile inspiratii. Prin intermediul superconstiintei se pogoara asupra noastra calauzirea divina si adevarata tamaduire.În absenta unei aderari la superconstiinta, afi rmatiile, asemenea oricarei alteîncercari de ridicare a eului, limitate la conditia umana, nu aduc decât beneficii temporare.

Afirmatiile trebuie repetateîntr-un asemenea modîncât saînalte constiinta catre superconstiinta. Afirmatiile pot atinge acest obiectiv atunci când le repetamîntr-o stare de profunda concentrare,în salasul constiintei divine din corpul omenesc,în centrul lui Hristos, care este un punct de pe frunte, situat exactîntre sprâncene.

Repeta afirmatiile din aceasta carte maiîntâi cu glas tare, pentru a mobilizaîntreaga atentie a mintii constiente. Pe urma, repeta-leîn tacere, pentru a-tiînsusi mai profund semnificatia cuvintelor. Apoi, rosteste-leîn soapta, purtându-le semnificatiileîn subconstient.

Repeta-le din nou,în tacere, pentru a-ti adânciînsusirea lor la nivelul subconstientului.În cele din urma, pe masuraînaltarii aspiratiilor, repeta-leîn centrul lui Hristos. La fiecare nivel, repeta-le de mai multe ori, lasa-te patruns tot mai profund de semnificatiile lor. Prin afi rmarea repetata,îtiîntaresti si, ulterior,îti spiritualizezi constientizarea oricarei calitati pe care vrei sa ti-o dezvolti.

Afirmatiile reprezinta doar primul pas pe calea autovindecarii. Trebuie sa neîndeplinim menirea omeneasca. Fara puterea venita de la Dumnezeu, eforturile noastre sunt, de-a pururea,în zadar. Cu alte cuvinte, afirmatiile trebuie sa seîncheie prin rugaciune.

De ce sa te rogi de-abia dupa ce ai repetat afirmatiile? De ce nuînainte? Cu siguranta, rugaciunile suntîntotdeauna folositoare.Însa, daca este rostitaîn absenta unei constiinte afirmative, rugaciunea poate sa fi e slaba si saraca: o pledoarie pentru ca Dumnezeu sa faca, El singur, totul, fara participarea activa a omului. Rugaciuneaeficienta nu este niciodata pasiva. Ea esteîncarcata de credinta si ajunge la maturitate printr-o atitudine afirmativa.

Pentru a-ti aprofunda noua calitate, laînceputîti este de ajutor sa o afirmi, urmând apoi succesiunea pe care am descris-o. Pe urma,însa,înalta aceasta afirmatie printr-o rugaciune plina de iubire catre Dumnezeu.În acest moment al celei mai profunde si mai afirmative armonizari cu Dumnezeu, El ne ajuta cel mai mult. Prin armonizarea cu divinitatea, rezistenta pe care o opunem devine minima, iar cooperarea noastra cu mila lui Dumnezeu este complet deschisa, plina de disponibilitate si constienta fata de superconstient.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.154 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.