Alba ca zapada si rosu bolsevic
6,93 lei
9,63 lei (-28,04%)

Alba ca zapada si rosu bolsevic

Alba ca zapada si rosu bolsevic
-28%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 6,93 lei
9,63 lei (-28,04%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Alba ca zapada si rosu bolsevic - Editura TREI. Poate fi descrisa experienta drogurilor? Mari scriitori au nazuit sa redea trairile induse de substantele halucinogene. Thomas de Quincey, Aldous Huxley, Antonin Artaud, Jean Cocteau, beneficiind de resursele artei literare, auîncercat sa exprime practic... inexprimabilul. Pe urmele lor, tânara scriitoare poloneza Dorota Maslowska izbuteste performanta de a transformaîn stil acest demers experimental. Romanul ei, Alba ca Zapada si rosu bolsevic, reprezinta nu atât spunerea unei povesti, cât fixarea scripturala a haosului launtric indus de droguri.

Orasulîn care se desfasoara toate aceste tribulatii alcohoolice si halucinogene este unul tipic pentru atmosfera antiruseasca din Polonia postcomunista. Conspiratii economice, marginalitate rebela si maturizare postcomunista: iata profilul unei culturi estice care se zbateîntre fatalism si inovatie. Un romanîndraznet, comic si sumbru deopotriva, scris de o autoare care si-a câstigat faima internationala.

Nascutaîn 1983, Dorota Maslowska este laureata a Premiului Polityka. Scris la vârsta de 19 ani, romanul Alba ca Zapada si rosu bolsevic a devenitînca de la aparitie bestsellerîn Germania si Polonia, fiind ulterior tradusîn 11 limbi.

«Iata cum suna cea mai tânara voce a Poloniei! Romanul abunda de energie; este istovitor si alambicat, dezgustator si amuzant, ca un slalom la viteza maximaîntre copertile unei carti.» Suddeutsche Zeitung (Germania)

«O cometa pe cerul literaturii poloneze.» Le Monde (Franta)

«Alba ca Zapada si rosu bolsevic este chintesenta generatiei pierdute a Poloniei, dezvaluind o proza la fel de dura si ciudata ca o calatorieîn adâncurile Raului. Perspectivele interioare au o putere devastatoare, astfelîncât nici macar o scufundareîn apa sfânta nu ar tine deoparte puterea demonica pe care acestea o degaja.» De Morgen (Belgia)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1504 sec