Aleea Soarelui

Aleea Soarelui
-18%
ISBN: 973-50-0542-5
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 152
Categoria: Memorialistica
Preț: 9,84 lei
12,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Aleea Soarelui reface în sens invers drumul de la literatura la cinematografie. Dupa ce a realizat, împreuna cu Leander Hau…¸mann, un film de mare succes, Thomas Brussig reia scenariul pentru a scrie unul dintre romanele cel mai bine primite de critica literara germana în ultimii ani.
Cartea lui Brussig ne conduce pasii catre capatul mai scurt al Aleii Soarelui - numele purtat de o strada berlineza despartita în doua de construirea Zidului, capatul mai scurt ramînînd în partea de Est -, unde locuieste Micha Kuppisch, a carui preocupare principala este frumoasa, unica Miriam, de care sînt îndragostiti toti baietii din cartier. Brussig povesteste, plin de umor, cum în umbra Zidului rasare totusi soarele. Micha si prietenii lui iubesc si rîd, filozofeaza si viseaza. Asculta Jimi Hendrix, pescuiesc scrisori de dragoste de pe fîsia mortii din preajma Zidului si îsi construiesc cu inventivitate o lume proprie, grotesca si nonconformista.
Thomas Brussig apartine noului val de scriitori, nascuti în fosta RDG, care s-au impus cu vigoare în literatura germana actuala.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Memorialistica - Cele mai vândute cărți

Created in 0.0974 sec