Alexandra Mihalache, Omul in oglinda

Alexandra Mihalache, Omul in oglinda
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Poezie
Preț: 8,18 lei
10,90 lei (-24,95%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In oglinda omul poate vedea decat exteriorul. Interiorul sau este cel care ii deschide sau ii inchide ochii. Adevaratii ochi sunt cei ai mintii. Toti ne putem privi, insa doar putini se pot vedea cu adevarat.

“Omul in oglinda”   se adreseaza  iubitorilor de filosofie, meditatie asupra vietii si conditiei umane, dar si a satirelor. Prezenta lucrare contine 30 de poeme moralizatoare si satirice care alcatuiesc un dictionar filosofic de  pacate, virtuti si stari interioare.

Prin realizarea acestei lucrari, mi-am propus a reda  intr-o perspectiva  auto-reflexiva universul uman, cugetand atat asupra omului,  cat si a conditiei umane. De asemenea, mi-am propus a transmite o morala cu fiecare poem ce contureaza o trasatura a omului sau o traire care‑l defineste.

Lucrarea urmareste o analiza fina cu amprenta personala a defectelor si calitatilor umane, surprinse in paralel, cat si a starilor sufletesti si definitorii ale conditiei umane.  Aceasta este ,in ansamblu, o contemplare asupra vietii avand ca nucleu omul, in jurul caruia se dezbate o ampla meditatie, vizat fiind atat ca existenta unica, cat si surprins ca piesa a societatii, determinand anumite aspecte. Poemele care surprind aspecte negative ale societatii sau defecte umane transmit o usoara tenta de ironie fiind satirice.

“Comportamentul este oglinda in care fiecare isi reflecta imaginea”, afirma celebrul om de stiinta Johann Wolfgang Goethe. Acest motto sta la baza lucrarii mele care pune in evidenta lumea interioara a omului, o lume care poate aparea in ochii celorlalti in diferite forme. Nu toti vedem la fel pentru ca nu toti gandim la fel .Uneori omul vede doar ceea ce vrea sa vada.

Cuprins:

Cuvant inainte / 5

I. STARI SI DESTIN  / 7

Destinul / 9

Fericirea / 12

Iubirea / 15

Libertatea / 19

Tristetea / 22

II. DEFECTE, PACATE. VALORI  SI VIRTUTI  / 25

Alcoolismul / 27

Avaritia / 30

Calomnia / 33

Coruptia / 36

Defectele / 39

Educatia / 44

Egoismul / 48

Falsitatea / 52

Gelozia / 55

Iertarea / 58

Ignoranta / 61

Invidia / 64

Incapatanarea / 68

Increderea / 71

Intelepciunea / 74

Lasitatea / 77

Lenea / 80

Minciuna / 83

Pacatul / 86

Prietenia / 89

Prostia / 92

Rautatea / 96

Trufia / 99

Viclenia / 102

Violenta / 104

Bibliografie / 107
Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 112

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1070 sec