Altfel despre Parintele Arsenie Boca. Volum de convorbiri realizate de Marius Vasileanu

Altfel despre Parintele Arsenie Boca. Volum de convorbiri realizate de Marius Vasileanu
-10%
Anul publicării: 2016
Categoria: Religie
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Convorbiri realizate de Marius Vasileanu cu Petre Guran, George Enache, Adrian Nicolae Petcu, Dragos Ursu, Teodor Baconschi, Augustin Ioan, Florin Caragiu, Marina Dumitrescu, Pr. Razvan Petcu, Andrei Dorobantu si Dumitru Constantin-Dulcan.

Cu o Postfata de Sever Voinescu

Volumul de fata pune laolalta o suma de analize, expertize, idei, optiuni, framantari, nelamuriri ale unor intelectuali crestini incitati sa abordeze o altfel de perspectiva asupra Parintelui Arsenie Boca– de a carui sfintenie nu se indoieste niciunul. Am recurs astfel la experienta catorva oameni punandu-le o serie de intrebari, cat mai aspre, frontale, reluand totodata si acele intrebari incomode care persista de ani buni in spatiul public, referitoare la personalitatea Pr. Arsenie Boca.

Este interesant si tonic sa rezum aici specializarile participantilor la aceasta carte: teologie ortodoxa, filosofie, istoria religiilor, antropologia religiilor, istoria Bisericii, bizantinologie, istorie recenta, fizica (fizica cuantica, fizica laserelor), matematica, medicina (psihiatrie si neurologie), arhitectura, arhitectura spatiului sacru, filologie, literatura, presa, drept, diplomatie. Majoritatea dintre acestia au dobandit cele mai inalte calificari in domeniile lor de specialitate, sunt cercetatori, unii sunt profesori in mediul universitar etc.

Aleatoriu vor fi (re)amintite aici si cateva marturii mai putin cunoscute referitoare la viata si faptele Parintelui. De pilda, un tanar fizician l-a surprins pe Pr. Arsenie Boca, in anii '80, ca avea pe masa de lectura un volum despre corpurile ceresti, ramase si astazi enigmatice, numite quasari. Era o carte de astrofizica docta, pentru specialisti, iar nu una de popularizare…

Pornind de la aceasta marturie ma gandesc ca, poate, dincolo de pojghita atat de sclipitoare a miracolului al carui intermediar este Parintele Arsenie, altceva se intrevede, si mai important: o noua varsta a antropologiei crestine anuntata nu numai de faptele sale miraculoase, ci si de vectorii cautarilor sale. Iata de ce viata si faptele Parintelui Arsenie Boca trebuie abordate din perspectiva interdisciplinara.

Marius  Vasileanu


Anul aparitiei: 2016
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 266

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1709 sec