Altoirea pe intelesul tuturor - Peste 850 desene, miscare cu miscare

Altoirea pe intelesul tuturor - Peste 850 desene, miscare cu miscare
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Preț: 18,00 lei
22,50 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea Altoirea pe intelesul tuturor contine 850 de desene color - arbori si arbusti fructiferi si ornamentali - toate tipurile de altoire:

- in T
- in incrustatie
- sub scoarta
- in despicatura...

Urmariti sa inmultiti aborii si arbustii din gradina cu niste exemplare identice? Altoirea este mijlocul cel mai fiabil de a reproduce o varietate sau specie, fidela, In toate punctele, originalului.

Pepinierist experimentat, autorul acestei lucrari va va ghida miscare cu miscare pentru a deprinde tehnicile necesare altoirii fiecarei specii fie ca se aplica altoirea In despicatura, sub scoarta, englezeasca, In T, in incrustatie...     

Peste 850 desene va vor conduce miscarile de altoire a mai mult de 30 specii de arbori si arbusti din gradina, fie ca sunt soiuri fructifere sau ornamentale.


Cuprins:

Cuvant Inainte
Introducere  
Altoirea arborilor si arbustilor de la A la Z
Arbori si arbusti fructiferi  
Caisul  
Kiwi  
Plante citrice     
Migdalul
Ciresul  
Castanul comestibil  
Gutuiul  
Coacazul si agrisul  
Mosmonul  
Nucul  
Piersicul si nectarina  
Parul  
Marul     
Prunul     
Vita-de-vie     
Arbori si arbusti ornamentali  
Salcamul     
Zarnosita siriana  
Paducelul         
Conifere  
Artarul  
Frasinul  
Ginkgo
Glicina
Fagul     
ledera     
Liliacul     
Castanul     
Arborele de bujor     
Trandafirul     
Salcamul japonez     
Scorusul de munte     
Teiul     
Index     


Cuvant Inainte

In natura, plantele se reproduc prin semintele lor sau prin fragmente ce le apartin. Aceste procese naturale sunt lungi si nu permit sistematic obtinerea de plante fidele originalului In toate punctele de vedere.

Dintotdeauna, cand un gradinar a remarcat o planta pentru calitatea florilor, abundenta de fructe bune, gratia Infatisarii sale sau rusticitatea, el n-a pregetat sa cerceteze mijloacele adaptate de reproducere. EI a inteles ca ansamblul vegetatiei nu se poate Inmulti In acelasi mod pentru ca fiecare specie poseda propriile calitati fizice si biologice.

De-a lungul timpului, aceasta vointa Indarjita i-a permis punerea la punct a diferitelor mijloace de multiplicare pentru toate cazurile ce se pot Intalni, fie prin rnultiplicarea vegetativa gratie marcotajului folosind plante mama, fie prin butasire, fie, mai recent, prin diviziune celulara In laborator (multiplicarea in vitro), fie prin altoire.

Cu titlu de exemplu si pentru a va permite sa Intelegeti si sa admiteti utilitatea multiplicarii prin altoire, aflati ca daca semanati toti samburii produsi de un pom selectionat pentru Inmultire, aveti toate sansele sa obtineti tot atatea fructe diferite cati samburi ati semanat dar niciodata varietatea care a dat samburii.

Altoirea este mijlocul prin care facem ca o varietate sau un cultivar sa poata fi reproduse In oricat de multe exemplare care sa respecte fidel calitatile plantei mame. Pentru a va ghida In scopul de a reusi aceste interventii de chirurgie vegetala, In mare parte delicate, am descris In aceasta carte ansamblul tehnicilor de altoire pe care le-am aplicat eu. Toate cazurile dezvoltate aici, procedeele de executie, sfaturile si avertismentele fata de fiecare specie tratata sunt roadele experientei mele de pepinierist.

Confruntat cu o obligatie fata de rezultate, pepinieristul isi va etala toate resursele profesionale care rezulta din observatii pentru a reusi In diferitele etape de productie. Altoitul impune o atentie particulara: este o actiune de baza condusa scrupulos pentru a asigura perenitatea, a securiza viitorul varietatilor si a le garanta autenticitatea.

Acesta este principiul de munca al pepinieristului In pastrarea patrimoniului vegetal pe care I-a mostenit si acesta este motivul increderii in viitor. In tehnica altoirii, fiecare are posibilitatea sa contribuie.

Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 218
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1406 sec