Amintiri deghizate - Ovidiu S. Crohmalniceanu

Amintiri deghizate - Ovidiu S. Crohmalniceanu
-18%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Memorialistica
Preț: 26,24 lei
32,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Amintiri deghizate este cartea cea mai frumoasa scrisa de cel care a semnat Ovid. S. Crohmalniceanu. Aici si-a pus in joc si talentul de prozator, si pe cel de critic. Aici si-a folosit atat calitatile de fin observator al oamenilor din preajma, cat si reflectiile proprii asupra vietii.
Cartea invie intalniri cu oameni care au intrat de mult in paginile istoriei literare: Hortensia Papadat-Bengescu, Sadoveanu, Arghezi, Camil Petrescu, Ion Barbu, G. Calinescu, Paul Celan si, mai apoi, Marin Preda, Ion Caraion sau«tinerii optzecisti». Este, asadar, o istorie literara traita. Sunt pagini despre latura histrionica a lui Arghezi, Calinescu sau Stancu la care cititorul rade efectiv in hohote. Dar anecdotele cu scriitori nu aluneca spre derizoriu, ci pun in lumina o zona nestiuta a omului sau a felului sau de a scrie: critica literara e deghizata in amintire.
Amintiri deghizate este o carte despre mari scriitori care au jucat pana la capat intr-o piesa istorica foarte cruda.“ (Ioana PARVULESCU)An aparitie: 2012
Editie: I
Pagini: 304
Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Memorialistica - Cele mai vândute cărți

Created in 0.1266 sec