Amintiri din viata. 20 de ani in Siberia - Anita Nandris Cudla

Amintiri din viata. 20 de ani in Siberia - Anita Nandris Cudla
-18%
ISBN: 973-50-1159-x
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 288
Categoria: Memorialistica
Preț: 21,32 lei
26,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

... O asez printre cele mai fantastice carti care s-au scris in tara noastra. In fata ei multe carti, multi scriitori si multi eroi literari palesc.
Dupa primul soc si cea dintai nedumerire a cititorului, chiar si a unui erudit academician, poate dupa un numar de ani in care uimirea se va fi asezat, deodata cineva va pricepe si va ridica aceasta carte - a Anitei cu trei clase primare si suflet cat o istorie nationala, de o autenticitate stilistica geniala - si le vor aseza, fiinta si cartea, la umarul marilor nostri marturisitori ai sufletului romanesc."
Stefan J. Fay
"... Cartea e o revelatie si s-ar cere primita ca atare. Nu doar privitor la soarta deportatilor romani in Gulagul sovietic, povestirea Anitei Nandris-Cudla aduce o marturie esentiala, dar si pentru reconstituirea staturii taranului bucovinean: o statura net aristocratica, pe care metamorfozele provocate de comunism o aruncasera nu numai in trecut, ci, s-ar spune, aproape in legenda. Or, iata ca, odata cu Anita Nandris-Cudla, legenda ia conturul firescului, iar realitatea ei ni se impune din nou.
Dupa o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastra ca neam ar trebui sa dispara.
Cartea aceasta, care nu numai ca se cere neaparat citita, dar ar merita sa fie asezata, prin biblioteci, intr-un raft al clasicilor, descrie unul din cele mai cumplite destine."
Monica LovinescuISBN: 973-50-1159-x
Editia: a II a revazuta
Data editiei: 2006
Format: 13*20 cm
Numarul de pagini: 288

 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1394 sec