Amintiri... Subiective. Momente de istorie imediata - Miron Mitrea

Amintiri... Subiective. Momente de istorie imediata - Miron Mitrea
Anul publicării: 2015
Categoria: Altele
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

De ce?

De ce am scris despre revolutie si mineriada? Pentru ca le-am trait. Si pentru ca Intamplarea m-a pus in mijlocul lor. Pentru ca inca sunt, si vor mai fi, o ultime de controverse.

Nu am pretentia ca eu detin Adevarul despre niciuna. Stiu ca nu exista Adevarul. Fiecare dintre noi are Adevarul lui. Si eu, desigur... Multi au si certitudini. Pe acestia eu ii invidiez. Eu nu am. Am in schimb... fapte. Fapte pe care le-am trait si le descriu in paginile urmatoare asa cum mi le amintesc. Cum mi le amintesc acum. Si de aici vine si raspunsul la celalalt„De ce?”. De ce in forma unor povestiri? Pentru ca m-am hotarat sa nu am orgoliul de a prezenta Adevarurile mele.

Sa las pe cei ce vor avea curiozitatea de a citi sa-si construiasca propriile Adevaruri. Cele importante. Ale lor.

Poate ca este si o problema proprie. Sunt pasionat de istorie. Dar nu datele si schemele ma intereseaza. Ci povestile oamenilor, evenimentele. Semnificatia lor, pentru cei ce le-au trait si pentru mine. Rama vietii cotidiene. Pentru mine, de multe ori, fundalul este mai interesant, mai uman, mai natural.

Cred ca am prins in paginile care urmeaza cateva din intamplarile interesante ale acelor momente atat de opuse ca semnificatie. Momente care au influentat puternic opinia altora despre noi.

Miron Mitrea

P. S. Toate povestirile cu exceptia epilogurilor au fost traite de mine. Acestea doua mi-au fost povestite de oameni care le-au trait, fara sa aiba cea mai mica idee ca le voi folosi. Le multumesc!Nr. de pagini: 186
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1276 sec