Amprenta lui Galileo
44,93 lei
59,90 lei (-24,99%)

Amprenta lui Galileo

Amprenta lui Galileo
-25%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 392
Categoria: Carti diverse
Preț: 44,93 lei
59,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De ce amprenta lui Galileo? Galileo a contribuit mult la progresul stiintei moderne, aratand calea de iesire din ignoranta Evului Mediu, iar unul dintre degetele sale este conservat intr-un vas expus la Florenta. In aceasta fascinanta expunere a marilor idei ale stiintei contemporane, Peter Atkins celebreaza rolul important al degetului simbolic al lui Galileo in intelegerea naturii universului, a lumii noastre si a noastra.Amprenta lui Galileo il conduce pe cititor intr-o calatorie extraordinara care cuprinde cele zece mari idei ale stiintei actuale.
"Prin mare idee", scrie Peter Atkins, eu inteleg un concept simplu de mare anvergura, o idee care poate fi comparata cu o ghinda care da nastere unui stejar maret, ale carui ramificatii sunt toate aplicatii ale acestei idei, o idee asemanatoare unui paianjen capabil sa teasa o panza impresionanta prin care sa atraga o multitudine de explicatii si elucidari.Cu talent, rabdare si farmec, Atkins isi conduce cititorul spre o intelegere profunda a stiintei, de la evolutie, la entropie; de la energie si legi de conservare, la simetrie, cuantificarea frumosului; si de la cosmologie, unitatea realitatii, la spatiu-timp, scena intregii actiuni.
"Intentia mea este sa calatorim impreuna spre culmile stiintei", ne spune Atkins. Pe masura ce aceasta calatorie inainteaza si va apropiati de piscurile intelegerii, veti ajunge sa simtiti acea bucurie adanca a intelegerii pe care numai stiinta o poate provoca.Amprenta lui Galileo aduce un nou mod de a comunica cititorului interesat, intr-un limbaj captivant, ideile esentiale ale stiintei actuale.Peter Atkins este professor de chimie si membru al Colegiului Lincoln al Universitatii Oxford. Este autorul catorva manuale de chimie recunoscute international. Unul dintre motivele pentru care acestea sunt considerate in continuare printre cele mai bune in intreaga lume, dupa mai mult de 20 de ani, este talentul sau remarcabil de a explica chiar cele mai dificile concepte cu o foarte mare claritate. Acest talent s-a evidentiat in toate cartile scrise de el, dar niciodata ca acum, in Amprenta lui Galileo.


Nr. de pagini : 382
Anul aparitiei : 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0970 sec