Ana Mocanu Suciu, Raspunderea functionarilor publici

Ana Mocanu Suciu, Raspunderea functionarilor publici
-20%
Preț: 30,32 lei
37,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 280
Categoria: Administrativ

DESCRIERE

Lucrarea evidentiaza caracterul complex si de maxima actualitate a problematicii functiei publice si functionarului public. Sunt abordate atat chestiuni de natura juridica, precum si o problematica adiacenta– mobbing-ul, care are un impact semnificativ in cadrul autoritatilor si institutiilor publice.
 
Raspunderea juridica a functionarilor publici este abordata din perspectiva interdisciplinara, subliniind caracterul complex al acestei institutii juridice. Interesul este cu atat mai accentuat cu cat se constata o sporire a responsabilitatii in toate sectoarele activitatii publice.

Din cuprins

    functia publica si raportul juridic de munca
    raspunderea punitiva
    procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare
    raspunderea penala a functionarului public
    raspunderea contraventionala a functionarilor publici
    raspunderea civila

Puncte forte

    sunt scoase in evidenta elementele de raspundere disciplinara in raport cu cele ale raspunderii penale
    analiza normelor juridice este realizata din perspectiva principiilor enuntate in noile Coduri (civil si de procedura civila)
    abordare interdisciplinara cu referiri la stiintele de ramura
    ample referinte bibliografice

Autorul despre lucrare
Necesitatea elaborarii lucrarii a reiesit din activitatea mea in calitate de avocat si de la catedra. Deseori am constatat o abordare unilaterala a starii de fapt, fara o analiza interdiciplinara a problematicii supuse analizei; daca din motive didactice disciplinele sunt studiate prin raportare strict la ramurile dreptului, in activitatea practica, la instante, situatiile sunt mult mai complexe si necesita o abordare pe masura.
Un impact semnificativ consider ca ar putea sa il aiba propunerile de lege ferenda formulate prin care am considerat ca actiunea in raspundere disciplinara ar trebui sa isi redobandeasca autonomia fata de raspunderea penala, intrucat conditiile raspunderii sunt diferite, iar pericolul social al faptei nu este diferit doar din punct de vedere al intensitatii, ci si din punct de vedere al continutului. Este suficient sa amintim care sunt valorile sociale ocrotite prin cele doua forme ale raspunderii juridice: raspunderea juridica apara disciplina de serviciu si intereseaza in principal buna desfasurare a activitatii in cadrul autoritatii sau institutiei publice, pe cand raspunderea penala apara valori sociale care intereseaza intreaga societate.
     
Despre autor
Ana Mocanu-Suciu este avocat in Baroul Sibiu si lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii„Lucian Blaga” din Sibiu.

Nr. de pagini: 280
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.