Analiza matematica. Culegere de probleme rezolvate si comentate de Gheorghe Carja

Analiza matematica. Culegere de probleme rezolvate si comentate de Gheorghe Carja
-10%
Preț: 14,40 lei
16,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 128

DESCRIERE

Invatamantul romanesc de matematica s-a dezvoltat si prin asimilarea achizitiilor pe plan metodologic-didactic, nu doar prin racordarea la succesele stiintifice propriu-zise in lume. Pe fondul necesar si esential de competenta profesionala, au existat si exista inca multe preocupari pentru imbunatatirea actului comunicarii matematicii catre masele mari de tineri studiosi.

Personal, am cunoscut multe cadre didactice care si-au dublat priceperea prin contributii metodice, printr-o exceptionala experienta la catedra, care explica succesele scolii romanesti de matematica.

Analiza matematica este predata in Romania, la nivelul liceului, conform standardelor inalte de competitivitate din circuitul mondial si se poate vorbi de o traditie frumoasa, a mai multor generatii de profesori, in predarea cu succes si instruirea superioara a zecilor de mii de elevi, absolventi de liceu.

De asemenea, s-a editat in Romania mult material didactic; manualul de liceu de Analiza matematica, elaborat de profesorii Dinculeanu si E. Radu, a prezentat un moment de mare insemnatate pentru pregatirea matematica in liceul nostru, deoarece ne-a plasat la nivelul de sus al didacticii. De asemenea, s-au editat multe culegeri de probleme valoroase, ca si texte metodice de mare utilitate.

Lucrarea de fata reprezinta o contributie originala, o noutate pe plan metodic in Romania. Autorii au selectionat un numar de 45 probleme de Analiza matematica, pentru care nu prezinta sec solutia (ar fi fost banal si neoriginal). Autorii, profesori bine cunoscuti in tara noastra, isi dezvaluie aici nu numai competenta matematica, dar si talentul de dascal, priceperea de a explica, de a desira firul logic al solutiilor, de a motiva fiecare rationament.

Fiecare problema este si un pretext de a reaminti rezultatele teoretice utilizate in rezolvare, ceea ce face ca de fapt, aceasta lucrare sa nu fie o culegere de probleme, ci o prezentare interesanta a unor clase de probleme. De fapt, se prezinta sute de probleme (nu doar cele 45 rezolvate si comentate). Se intalnesc peste tot observatii pertinente, se destainuie o experienta de comunicare, textul fiind viu, antrenant, deasupra ariditatii uzuale a matematicii.

Prof. univ. dr. Octavian Stanasila

Universitatea "Politehnica"

Bucuresti

Nr. de pagini: 128
Anul aparitiei: 2003

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.