Anatomia unei stafii. Falimentul unei utopii intrupate (Alain Besancon)

Anatomia unei stafii. Falimentul unei utopii intrupate (Alain Besancon)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 19,68 lei
24,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Stafia care, in imaginarul politic al lui Marx, bantuia Europa n-a avut parte niciodata de un corp care s-o preceada. Ea a fost si a ramas o stafie chiar si dupa ce a fost proclamata intruparea ei.
Ce s-a intamplat insa cu oamenii care au fost pusi sa traiasca intr-o economie ireala si irealizabila si care au experimentat pe pielea lor incarcerarea intr-o utopie? Cum poti angaja popoare intregi, pornind de la o fantasma politico-economica, in construirea planificata a neantului?
Nici un autor nu a descris, intr-o maniera mai concisa si mai limpede ca Alain Besançon, o realitate care, incalcand toate legile economiei, s-a declarat a fi economia insasi,«socialismul real».
Cartea lui Alain Besançon raspunde asadar la intrebarea«cum e cu putinta ceva care nu e cu putinta?». Ea e anatomia unei societati care nu poate genera nimic pentru indivizii care o alcatuiesc, ci doar pentru economia de razboi menita sa apere partidul care detine puterea. Si care, paradoxal, traieste pe spezele societatii pe care isi propune s-o distruga («capitalismul»). Un tel care, odata atins, ar reprezenta si propriul ei sfarsit.
O carte obligatorie pentru noile generatii carora le place sa viseze in anticamera unui cosmar pe care parintii lor l-au trait.“ (Gabriel LIICEANU)An aparitie: 2014
Editie: I
Pagini: 136
Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1144 sec