Andrei Cornea, Uimitoarea istorie a lui Sabbatai Mesia - Roman istoric

Andrei Cornea, Uimitoarea istorie a lui Sabbatai Mesia - Roman istoric
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Romane
Preț: 31,98 lei
39,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Ce si cine mai suntem, cand ne-am pierdut prietenii, patria, cetatea, limba si Dumnezeul?

Cum poate credinta modela lumea si ce te faci cand realitatea in care crezi te minte?
E posibil ca, vreodata, sa apara o mare credinta unificatoare, un fel de esperanto al religiei, care sa-i apropie pe toti oamenii?

Sunt cateva din intrebarile grave ale caror fire strabat uimitoarea poveste a vietii lui Sabbatai Tevi, un fals Mesia nascut in anul 1626 dupa Cristos sau 5386 dupa calendarul evreiesc.

Viata lui Sabbatai este reconstituita de doctorul Mehmet Akif pentru prietenul sau din tinerete, voltairianul Spiros Philippidis, in anul 1923, anul Conventiei pentru schimbul de populatii, hotarata de Tratatul de la Lausanne: musulmanii din Grecia aveau sa fie mutati in noua republica a lui Atatürk, iar crestinii ortodocsi din Asia Mica urmau sa fie adusi in Grecia.

Istoria prezentului, care-i implica pe cei doi prieteni, se lasa insa acoperita de intamplarile din secolul al XVII-lea, pe care fiecare din ei le intelege altfel. Iar finalul este neasteptat…

Un roman plin de volute baroce, in care adevarul istoric si inchipuirea isi etaleaza deopotriva ispitele. Iar misterul din miezul lui.

Sfatul criticului: Nu ratati interventiile Autorului, un personaj simpatic si foarte atent la poveste. Va vor fi de folos.“ (Ioana PARVULESCU)

Nr. de pagini: 340
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1067 sec