Andrei Radulescu, Notiuni de balneofizioterapie si bioclimatologie. O selectie de restituiri

Andrei Radulescu, Notiuni de balneofizioterapie si bioclimatologie. O selectie de restituiri
-8%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Generala
Preț: 28,01 lei
30,45 lei (-8,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Prezentare: Monografia cuprinde doua parti:“Medicina fizica” si“Bioclimatologie”. Prima parte cuprinde capitole noi, considerate atractive pentru publicul medical interesat, contribuind la progresul electroterapiei, privind actiunea si efectele curentilor de joasa frecventa asupra structurilor neuromusculare. Un capitol este consacrat principalelor statiuni balneare din Romania. Partea a doua,“Bioclimatologie”, este dedicata unuia dintre cei mai importanti factori ai mediului inconjurator pentru viata omului, si anume climatul. In prezent, omul este supus, pe langa conditiile fizice stabile, si unor modificari bruste de timp. Este influentat de unele solicitari climatice permanente la care trebuie sa se adapteze cat mai bine. Termeni ca:″biometeorologie″,″bioclimatologie″,″meteoropatologie″,″stres si adaptare″,″bioritm″ ne starnesc interesul, ajutandu-ne sa intelegem ce se intampla cu sanatatea noastra. Citind cartea vom descoperi si alte aspecte cel putin tot atat de interesante.

Cuprins: Proceduri de hidrotermoterapie. Crioterapia. Masajul segmentar (reflex). Cateva date de cultura generala din domeniul curentului electric si al campurilor magnetice, legate de actul terapeutic care le utilizeaza (si nu numai). Aplicatiile curentilor de joasa frecventa in scop de electrostimulare. Statiuni balneoclimatice si climatice din Romania. Cateva notiuni elementare de balneologie. Bioclimatologie umana: Introducere. Scurt istoric al bioclimatologiei si climatoterapiei. Factorii genetici ai climatului si implicatiile lor in aspectele bioclimatice. Elementele climatice si influenta lor asupra organismului. Indici bioclimatici. Climatopatologie. Geografie medicala. Igiena climatica. Climatoterapie. Cura naturista. Complexele de factori climatici. Clasificari bioclimatice. Bioclima Romaniei. Statiuni balneoclimatice. Concluzii.

Adresabilitate: Medici balneologi, specialisti reumatologi, fizioterapeuti, bioclimatologi, medici de familie, medici de medicina generala, savanti si cercetatori din domeniul fizicii si electricitatii, studenti in medicina, ortopezi, neurologi, agenti de turism.Numar pagini: 223
Numar figuri: 37
Formatul cartii: 16/70x100
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1296 sec