Anna Arutunyan, Tarul Putin - Din interiorul cultului puterii in Rusia

Anna Arutunyan, Tarul Putin - Din interiorul cultului puterii in Rusia
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Personalitati
Preț: 22,35 lei
27,94 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceasta carte de actualitate - a unei jurnaliste ruso-americane care a trait in Rusia in ultimii zece ani - poarta cititorul intr-o calatorie prin Rusia lui Vladimir Putin, cel pe care revista Forbes l-a numit in anul 2013„cel mai puternic om din lume”.

Este o radiografie a Rusiei contemporane, a culturii si economiei sale, precum si a spiritului popular care i-a permis lui Putin sa capete dimensiunile unui adevarat tar. De unde provine genul acela de putere? Raspunsul nu se afla numai in conducator, ci mai ales in popor: de la muncitorul pauperizat care apeleaza direct la Putin pentru ajutor, la businessmeni, ofiteri de securitate si oficiali din guvernul adesea disfunctional al lui Putin, care asteapta instructiuni si protectie din partea conducatorului lor. Este examinata intreaga conjunctura sociala si politica in care reinvie un stil de guvernare autocrat odata cu vechiul tip de relatii feudale care au guvernat Rusia de-a lungul vremii in absenta guvernarii legii.

Anna Arutunyan a calatorit prin toata Rusia pentru a scrie reportaje despre politica ruseasca moderna. Ea a intervievat oligarhi si politisti, dar si multi cetateni de rand. Cartea ei, care fost tradusa in 10 limbi, este o explorare penetranta si revelatoare a felului in care mitul, puterea si chiar religia interactioneaza pentru a produce relatia de dragoste si ura dintre poporul rus si Vladimir Putin.

Nr. de pagini: 336
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Personalitati

Created in 0.1335 sec