Annette Becker, Razboiul redescoperit 1914-1918

Annette Becker, Razboiul redescoperit 1914-1918
-28%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Romane
Preț: 21,53 lei
29,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pe masura ce dispar si ultimii fosti combatanti, Marele Razboi revine in actualitate intr-o alta lumina, ca origine a tuturor dezastrelor din secolul al XX-lea. Romane, filme, culegeri de scrisori si documente, colectiile de obiecte sunt tot atatea dovezi ca generatia tanara este interesata de ceea ce pare a fi enigma unei sinucideri colective a Europei.

Stéphane Audoin-Rouzeau si Annette Becker fac parte din echipa internationala de cercetatori de la Muzeul Primului Razboi Mondial din Péronne, Franta. Scopul lor nu a fost acela de a afla cine poarta responsabilitatea razboiului sau cum s-au desfasurat operatiile militare. Ei si-au propus sa exploreze o cultura a violentei, sa analizeze un nationalism de cruciada, sa masoare profunzimea unui doliu care poate inca nu s-a incheiat. La un secol de la izbucnirea Marelui Razboi, autorii ne ofera o alta abordare istoriografica a perioadei 1914–1918, care a marcat lumea contemporana.

O perspectiva novatoare asupra Primului Razboi Mondial, care se sprijina pe o argumentatie solida pentru a demonstra ca, oricat demult timp a trecut de la marea conflagratie, acest razboi continua sa fie "evenimentul matricial al secolului al XX-lea”. Thomas Ferrier

Nr. de pagini: 352
Anul aparitiei: 2014
Autori: Stephane Audoin-Rouzeau, Annette Becker

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2875 sec