Antologie de proiecte tematice pentru activitati integrate

Antologie de proiecte tematice pentru activitati integrate
-15%
Editura:
Categoria: Carti diverse
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Conceputa intr-o perioada consecutiva elaborarii si implementarii curriculumului pentru invatamantul prescolar, lucrarea se bucura de un accentuat caracter pragmatic. Ea reuneste proiecte de activitati didactice integrate, realizate de un grup de autoare cu experienta didactica relevanta, prin valorificarea diferitelor modele de organizare si integrare a curriculumului, particularizate pentru cele doua niveluri ale gradinitei.

AActivitatile integrate ilustrate sunt de mai multe tipuri, in functie de elementele de continut valorificate, de modul lor de articulare si de integrare, precum si de durata desfasurarii lor: activitati integrate care inglobeaza toate secventele din programul unei zile, activitati integrate care inglobeaza ALA si ADE din ziua respectiva, activitati integrate care inglobeaza ADE dintr-o zi, activitati integrate in care secventa de baza este un anumit tip de ADE din ziua respectiva si in care sunt inglobate elemente din mai multe ADE, indiferent de programul zilei.
DDe remarcat, faptul ca aceste proiecte didactice au fost experimentate de catre autoarele lor, la nivelul institutiilor de invatamant in care profeseaza, cu colectivele proprii de copii prescolari.

Astfel, aplicarea efectiva a proiectelor de activitate, reflectiile personale si colective, realizate ulterior, confera valoare adaugata acestei lucrari didactice. Totodata, ii asigura statutul de auxiliar curricular util, de instrument didactic care poate sprijini eforturile cadrelor didactice din invatamantul prescolar, preocupate de valorificarea eficienta a curriculumului specific.

Prof. dr. MUSATA BOCOS


Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 144
Format: A4

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1027 sec