Anton Ilica, Pedagogi romani - Medalioane si interviuri

Anton Ilica, Pedagogi romani - Medalioane si interviuri
-15%
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ideea de fond a cartii profesorului Anton Ilica– Pedagogi romani. Medalioane si interviuri– este de a arunca o punte inapoi in timp, pentru a regasi nu numai operele fundamentale, in buna parte uitate, de la temelia traditiei noastre pedagogice, dar si de a ne lasa absorbiti de starea de spirit, de climatul emotional, de contextul spiritual in care au trait, s-au confruntat cu istoria si cu ei insisi cei din generatiile dinaintea noastra. (...)
Anton Ilica– Prof. univ. dr. la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Psihologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii„Aurel Vlaicu” din Arad– a cautat sa prezinte contributiile cele mai remarcabile la sinuoasa evolutie a pedagogiei romanesti, unele devenite„locuri clasice”, cat si o serie de portrete si interviuri semnificative cu pedagogi romani contemporani. (...)
Cel mai mare spatiu in interiorul cartii il ocupa conceptiile contemporane, intentia autorului fiind aceea de a contribui, pe aceasta cale, la intensificarea si la adancirea dialogului fructuos dintre cercetatorii prezentului. Interviurile realizate de profesorul Anton Ilica privilegiaza interogativitatea, reflexivitatea, interactivitatea. (...)
Lectura biografiilor pedagogilor romani contemporani si a interviurilor realizate cu acestia ne provoaca meditatii care tulbura fiinta noastra tainica si ne deschid o lume senina, in care lucrurile inceteaza sa ne fie necunoscute, parand sa dobandeasca pentru noi un fel de afinitate si sa raspunda, ca prin minune, aspiratiilor noastre fundamentale. Fiecare cu adevarul sau, spun adesea postmodernii. Aceasta cugetare nu este marturia caracterului arbitrar al tuturor afirmatiilor noastre: ea exprima obligatia fiecaruia dintre noi de a cauta o imagine a lumii care da tuturor capacitatilor constiintei noastre satisfactia cea mai inalta, de a mentine si de a largi fara incetare aceasta perspectiva originala asupra intregului univers care formeaza esenta fiintei noastre.
Prof. univ. dr. Ion AlbulescuNr. de pagini:  464
Anul aparitiei:  2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1681 sec