Apelul penal. Monografie

Apelul penal. Monografie
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Monografia prezinta rezultatele cercetarii stiintifice a conceptiilor doctrinare, a jurisprudentei, a normelor procesual-penale si a celor institutionale, privind – realizarea atributiilor instantei de apel si a partilor la examinarea cauzelor penale in ordine de apel; studierea problemelor teoretice si practice privind examinarea cauzelor penale in instanta de apel, precum si rolurile partilor la aceasta etapa; conturarea atributiilor instantei in partea pregatitoare a sedintei in instanta de apel; analiza etapei cercetarii judecatoresti; examinarea dezbaterilor judiciare; analiza actiunilor instantei de apel si a partilor in procesul de rejudecare.       

 

Lucrarea cuprinde 9 capitole, pentru facilitarea studierii materiei, fiecare capitol contine aspecte teoretice si analiza doctrinei, aspecte practice cu analiza normelor legale, a practicii judiciare nationale, a jurisprudentei CC si a CtEDO. In temeiul cercetarii, sunt relevate omisiunile prevederilor legale in partea ce tine de apelul penal, procedura judecarii cauzei in instanta de apel, erorile admise de partile in proces si instantele de apel, fiind elaborate recomandari pentru evitarea si solutionarea acestora. Monografia este fundamentata de un numar vast de lucrari stiintifice si materiale empirice. Rezultatele obtinute pot servi drept temei de modificare a legislatiei procesual-penale in domeniu, de instruire a studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, precum si pentru consultarea de catre judecatorii instantelor de apel, de procurorii, avocatii, precum si de alti participanti in proces.

 

Publicatia ar putea sa prezinte interes si pentru specialistii din Romania prin prisma aspectelor de drept comparat     

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0600 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.