Aplicarea dreptului european de instantele romane

Aplicarea dreptului european de instantele romane
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea"Aplicarea dreptului european de instantele romane" retine si comenteaza solutii ale instantelor din Romania care au invocat drept european sau au primit spre solutionare probleme de drept ce faceau trimitere la norme de drept comunitar.

Conform articolului 5 din Noul Cod civil normele dreptului european au prioritate fata de cele ale dreptului intern, indiferent de statutul si calitatea partilor.

Prezenta selectie reprezinta o expunere a modului de gandire al instantelor de judecata romane asupra incidentei dreptului european, la care se adauga extrase, note, comentarii, adnotari, fie personale, fie apartinand unor persoane cu influenta in modelarea dreptului comunitar, precum Avocatii Generali ai Curtii Europene de Justitie. Desi datoram un enorm respect judecatorilor Curtii Europene de Justitie, se constata munca si efortul intelectual primordial depus de Avocatii Generali ai Curtii, ce reprezinta adevarate izvoare de cunoastere si documentare juridica.
Avand in vedere ca majoritatea spetelor au comentarii cu jurisprudenta actuala a CJUE, aceasta trebuie privita in mod evolutiv, pentru a intelege evolutia institutiilor juridice tratate.

Lucrarea"Aplicarea dreptului european de instantele romane" a intentionat sa fie un  manuscris personal prin care se verifica stadiul jurisprudentei autohtone, dar in timp a evoluat si s-a transformat, la indemnul editurii si al prietenilor, intr-o culegere de jurisprudenta pentru public.

Anul aparitiei: 2012
Format: A5
Pagini: 384

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1220 sec