Apocalipsa lui Ioan (Colectia initieri)

Apocalipsa lui Ioan (Colectia initieri)
-20%
Anul publicării: 2016
Categoria: Curs
Preț: 22,40 lei
28,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Am vazut ca Apocalipsa lui Ioan este o descriere a proceselor de initiere sau, mai exact spus, o descriere a experientelor pe care le traieste cel care merge pe drumul initierii crestine.

Dupa ce, in ultimele conferinte, am derulat prin fata sufletelor noastre continutul Apocalipsei, va trebui sa raspundem acum la urmatoarea intrebare: Care este de fapt valoarea istorica a acestui document si pentru ce a fost scris sub aceasta forma?

Dar acum, ajunsi la acel moment deosebit de important care ni s-a revelat ultima data, adica la momentul cand Pamantul trece intr-o stare de spiritualitate, dupa ce a parcurs si stadiul de astralitate, si cand apar fiinte stranii intr-un mediu de materie supracondensata, care s-au desprins de cursul normal al evolutiei terestre, este bine, inainte de a merge mai departe, sa ne ridicam la o perspectiva de ansamblu asupra anumitor lucruri care fac parte din planul fundamental al concepitei antroposofice despre lume.

Caci ati observat ca in tot ce am avut de expus sunt unele notiuni numerice care joaca un anumit rol. Este locul sa ne facem o idee mai clara despre ceea ce reprezinta Fiara cu sapte capete si zece coarne, precum si Fiara cu doua coarne.

In acest scop, sa ne orientam mai intai asupra planului fundamental al evolutiei lumii. Aceasta evolutie isi urmeaza cursul dupa un plan conform unor raporturi numerice foarte bine stabilite.

Un profan in materie, care aude spunandu-se ca numarul 7, ca si altele, joaca un rol deosebit de important in expunerile noastre, ar putea foarte bine sa spuna: Ei bine, acesti antroposofi nu fac decat sa reia, sa rastalmaceasca vechile superstitii legate de numarul 7, de numarul 12 si de altele.

Si indata ce ilustrii nostri contemporani aud ca ceva evolueaza cu regularitate legat de cifra 7, ei se gandesc imediat ca totul este superstitie, desi acesti contemporani ei insisi, in ceea ce ii priveste, in ceea ce cunosc, traiesc exact cu aceleasi superstitii.

Ei vorbesc de exemplu, fara sovaire, de cele sapte culori ale curcubeului, de cele sapte note muzicale, de cele sapte sunete ale gamei, intrucat al optulea nu este decat repetarea primului. Si chiar si in alte domenii se vorbeste de numarul 7, si pe buna dreptate.

La fel si noi, in acelasi sens in care fizicianul vorbeste de sapte culori sau, in teoria muzicala, de cele sapte sunete ale gamei, vorbim de numarul 7 cand studiem relatiile numerice in Univers. Numarul 7 nu este decat rezultatul experientei oculte.

Asa cum omul vede si numara sapte culori, la fel cercetatorul pe plan spiritual numara sapte stadii succesive in evolutia universala.

Ati auzit deja in nenumarate randuri ca Pamantul, inainte de a deveni planeta Pamant (Terra), a trecut printr-o stare de evolutie planetara, pe care o numim vechea Luna, ca aceasta, la randul sau, inainte de a deveni Luna, a trecut prin stadiul planetar pe care il numim vechiul Soare, iar acesta anterior a evoluat ca un corp pe care il numim vechiul Saturn.

In viitor, dupa ce va fi parcurs aceasta stare actuala de "Pamant", va trece intr-un alt stadiu planetar, pe care il vom numi Jupiter, apoi in alt stadiu, pe care il vom numi Venus, iar in final, al saptelea stadiu pe care il vom numi Vulcan. Exista, asadar, sapte stari sau incarnari planetare ale Pamantului si anume: Saturn, Soare, Luna, Pamantul (Terra), Jupiter, Venus, Vulcan.

Acestea sunt cele mai mari etape sau diviziuni care se pot cuprinde cu vederea – pana la un anumit punct – prin clarvedere in ansamblul evolutiei….


Volumul cuprinde ciclul de douasprezece conferinte (precedat de o conferinta publica) tinut de Rudolf Steiner la Nürnberg intre 17 si 20 iunie 1908, care dezvolta sensul adanc al revelatiei pline de taina a Apocalipsei lui Ioan, cu care se incheie Noul Testament.

La sfarsitul volumului sunt reproduse cele sapte "peceti”, realizate in 1907 dupa schemele si indrumarile lui Rudolf Steiner.


CUPRINS:

Nota editiei germane

Cuvant introductiv al Mariei Steiner la editia din 1945

Conferinta publica introductiva - Stiinta spirituala, Evangheliile si viitorul omenirii

Conferinta I. Apocalipsa ca document de initiere crestina

Conferinta II. Esenta initierii. Prima si a doua Pecete

Conferinta III. Scrisorile catre cele sapte biserici

Conferinta IV. Cele sapte Peceti si desfacerea lor

Conferinta V. Evolutia omului in legatura cu evolutia cosmica a Pamantului. Cei douazeci si patru de Batrani si Marea de cristal

Conferinta VI. Omul in perioada lemuriana si in cea atlanteana. Misterul de pe Golgota

Conferinta VII. Formarea personalitatii constiente. Coborarea in Abis. Rasa celor buni si rasa celor rai

Conferinta VIII. Evolutia viitoare a omenirii. Epocile de cultura ale perioadelor celor sapte peceti si ale celor sapte trambite

Conferinta IX. Tranzitia catre Pamantul spiritualizat. Femeia imbracata cu Soarele. Fiara cu sapte capete si zece coarne

Conferinta X. Cursul evolutiei prin cele sapte stari de constienta, cele sapte stari de viata si cele sapte stari de forma. Varsarea Cupelor Maniei

Conferinta XI. Numarul 666, Sorat, Demonul solar. Caderea Babilonului si nunta Mielului. Noul Ierusalim. Mikhael infrange balaurul

Conferinta XII. Prima si a doua moarte. Noul Cer si noul Pamant. Originea Apocalipsei

Note si completari

Anexa. Semnele si evolutia celor trei logoï in omenire

Cele 7 peceti. Planse

Nr. de pagini: 278
Anul aparitiei: 2016
Vezi și alte cărți: Apocalipsa, Ioan

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1997 sec