Armata de teracota
27,68 lei
38,44 lei (-27,99%)

Armata de teracota

Armata de teracota
-28%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,68 lei
38,44 lei (-27,99%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor

DESCRIERE

In anul 1974, niste tarani care sapau un put in actualul Xian au scos la iveala fragmente din cateva figuri de lut, deschizand astfel calea uneia dintre cele mai mari descoperiri arheologice din toate timpurile. Armata de teracota a fost o mare surpriza? in jur de 8 000 de razboinici si cai de lut in marime naturala ingropati in anul 210 i. Hr. ca o„armata a spiritelor”, menita sa pazeasca mormantul Primului Imparat.

Primul Imparat, stralucitul si crudul conducator care a unificat China si a construit primul Mare Zid, era cuprins de paranoia si de o dorinta de a domina in viata de apoi asa cum facuse si in aceasta. Imprejurul uriasei sale movile funerare, deocamdata nedeschise, alte fose ascundeau o intreaga lume a spiritelor de demnitari, animatori, armuri si care de bronz.

1 000 de razboinici se afla acum alaturi de multe alte descoperiri intr-un spatiu care atrage in jur de doua milioane de vizitatori pe an. Pe masura ce lucrarile continua, cu siguranta ne mai asteapta si alte surprize. Dupa cum sugereaza John Man, ar mai putea fi descoperiti si alti razboinici. Intr-o buna zi, poate, movila funerara va fi si ea deschisa si comorile sale legendare vor vedea lumina zilei.

Impletind istorie si experienta capatata la fata locului cu prilejul calatoriilor sale in China, John Man ne povesteste cum si de ce au fost create aceste uluitoare artefacte.
Numar pagini: 400
Anul aparitiei: 2012
Vezi și alte cărți: China

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1080 sec