Asistenta sociala. Compendiu de istorie, teorie si practica de Doru Buzducea

Asistenta sociala. Compendiu de istorie, teorie si practica de Doru Buzducea
-18%
Preț: 22,92 lei
27,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 232
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Cu un continut profund comprehensiv, Asistenta sociala. Compendiu de teorie, istorie si practica este un material de tip manual universitar.

Cartea are ca punct de plecare fundamentele asistentei sociale si prezinta aspectele importante ale istoriei si teoriei din acest domeniu, dar totodata analizeaza din punct de vedere practic interventiile, devenind astfel un instrument esential in formarea asistentului social. Concentrindu-se pe identificarea si rezolvarea problemelor sociale, volumul se adreseaza atit studentilor, practicienilor din domeniu, cit si publicului interesat de evolutia sistemului de asistenta sociala de la nivel national sau international.Doru Buzducea este profesor universitar doctor si decan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti, titular al cursurilor Teorii clasice si moderne in asistenta sociala, Perspective internationale in asistenta sociala si Asistenta sociala a persoanelor cu pierderi, trauma si suferinte. Presedinte al Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania, director al Centrului de Cercetare si Inovatie in Servicii Sociale, presedinte al Asociatiei Scolilor de Asistenta Sociala din Romania si redactor-sef al Revistei de Asistenta Sociala. De asemenea, este autor si coautor de volume, cercetari, studii si articole de specialitate publicate in tara si in strainatate pe teme legate de asistenta sociala, grupurile de risc, globalizare si psihologia pierderii. A colaborat cu diverse institutii nationale si internationale de prestigiu (ARACIS, ACPART, CNCSIS, UNICEF, UNAIDS, UNODC, DHHS). Dintre volumele publicate, amintim: SIDA – confluente psihosociale (1997), Geopolitica saraciei – politici sociale in sfera grupurilor umane aflate in risc de excludere sociala (1999), Psihologia pierderii si terapia durerii (1999, 2002, coautor), Cetati si ruine – introducere in studiul problemelor sociale (1999), Globalizarea – structuri paradigmatice moderne (2001, 2005), Aspecte contemporane in asistenta sociala (2005), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescentii cu HIV/SIDA din Romania (coord., 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA in Romania (coautor, 2008), Sisteme moderne de asistenta sociala. Tendinte globale si practici locale (2009), Asistenta sociala a grupurilor de risc (coord., 2010), Economia sociala a grupurilor vulnerabile (2013), Essay on Social Work of Extreme Vulnerabilities and High-Risk Groups (2015), Asistenta sociala: o chemare, o misiune, un destin (2016), Risc si societate (coord., 2017).


Nr. de pagini: 232
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.087 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.