Asistenta sociala si religiozitatea la diferite grupuri de populatie vulnerabila

Asistenta sociala si religiozitatea la diferite grupuri de populatie vulnerabila
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Religie
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea „Asistenta sociala si religiozitatea la diferite grupuri de populatie vulnerabila” se adreseaza, in egala masura, studentilor din domeniul Teologiei si Asistentei Sociale si specialistilor din aceeasi sfera de activitate. Scopul urmarit consta in stabilirea impactului religiozitatii asupra persoanelor aflate in criza, ca determinant al activitatii de asistenta sociala, tinand seama de faptul ca principiile eticii, provenite din religie, reprezinta, de fapt, codul deontologic al asistentei sociale.

Cuprinsul, structurat in doua capitole, include„Religia si religiozita-tea”, cu o pondere mai scazuta din lucrare si cu o referire generala la formarea si evolutia sentimentului religios, si„Influenta religiozitatii in crizele de dezvoltare si de situatie ce apar in viata individului“, cu o pondere mai ridicata si cu dezvoltarea impactului religios asupra unor segmente de populatie vulnerabila.

Rezultatul unor cercetari proprii, prezentate detaliat in lucrare, au evidentiat, in toate cazurile, impactul religios ca suport de baza al depasirii crizelor si necesitatea ca asistentul social, care gestioneaza crizele, sa fie format in spirit religios si sa utilizeze corect aceasta parghie. De asemenea, din cercetarile efectuate a rezultat si faptul ca toate categoriile sociale vulnerabile investigate au recurs la practicile religioase atunci cand au fost situatii de criza si au subliniat faptul ca religia furnizeaza setul de valori care ii ajuta sa depaseasca situatiile dificile.

Carmen Gabriela Mandrila Lazareanu

Nr. de pagini : 256
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1787 sec