Asociatia aviatorilor brasoveni la 30 de ani de la constituire de Traian Tomescu

Asociatia aviatorilor brasoveni la 30 de ani de la constituire de Traian Tomescu
Preț: 51,45 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Anul publicării: 2018
Pagini: 154
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

"Continuand traditia inceputa de domnul vicepresedinte Kivu Alcibiade prin editarea lucrarilor „Asociatia Aviatorilor Brasoveni la 20 de ani” si „Asociatia Aviatorilor Brasoveni la un sfert de veac de la constituire”, am incercat sa prezentam unele dintre aspectele mai importante ale vietii si activitatii noastre din ultimii cinci ani 2013-2017.

Luind ca exemplu actiunile  inaintasilor care au dat nastere Asocitiei Aviatrilor Brasoveni din initiativa unui grup condus de un eminent istoric al aviatiei si specialist in constructii aeronautice, ing. Constantin C. Gheorghiu, folosind experienta de la editarea cartii „Aripi Brasovene” impreuna cu dl. profesor Kivu Alcibiade in anul 2015 cred ca am reusit sa redau unele dintre cele mai semnificative momente ale vietii si activitatii noastre." - Autorul
 

    "Aniversam 30 de ani de existenta a Asociatiei Aviatorilor Brasoveni. Ea a luat nastere din initiativa unui grup condus de un eminent istoric al aviatiei si specialist in constructii aeronautice, ing. Constantin C. Gheorghiu. Asociatia noastra a fost si este consecventa in activitatea sa celor patru deziderate considerate fundamentale in desfasurarea tuturor celor intreprinse si anume: cultura, literatura, traditie si istorie. Pornind de la bogata traditie din domeniul aviatiei, ne-am axat pe cinstirea inaintasilor in ale zborului de pe meleagurile brasovene, sub directa ingrijire a d-lui profesor Kivu Alcibiade, realizandu-se un numar de 9 file de istorie dedicate unor asi ai aviatiei militare si intr-o colaborare multipla a facut sa apara volumul „Aurel Vlaicu-zbor spre infinit”, editie bilingva romano-engleza si „Aripi Brasovene”, cu sugestivul subtitlu „o istorie ce nu trebuie uitata”. Ne exprimam deosebita gratitudine fata de editura „Libris Editorial” care ne-a sprijinit in realizare. Prezentul volum trece in revista momentele mai importante  ale desfasurarii activitatilor asociatiei, reflectand preocuparile pentru cele patru directii avute in vedere. Momente deosebite le-au constituit vizitele la Muzeul Aviatiei, Fabrica de parasute, Monumentul lui Aurel Vlaicu, Muzeul Aviatiei din Moldova, la Tecuci, Parlamentul Romaniei, manastiri si alte asezaminte de cultura. Colaborarile noastre au fost deosebit de fructuoase cu muzeele: „Casa Muresenilor”, Muzeul de Istorie, Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” din Brasov, Asociatia Cultul Eroilor „Regina Maria”, Asociatia cadrelor militare in rezerva si retragere „Alexandru Ioan Cuza” si, mai recent, cu filialele Asociatiei Romane pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii - ARPIA. Alaturi de acestia am participat la diverse aniversari si simpozioane. Avem, de asemenea, o  preocupare  continua  in a populariza traditiile si realizarile industriei brasovene in domeniul aeronautic in scoli si nu numai." - (Fragment din "Cuvant inainte" semnat de presedintele A. Av. Bv. Mr.(rtg) ing. Alexandru Corpade)

Nr. de pagini: 154
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.086 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.