Aspecte ale evolutiei limbii romane

Aspecte ale evolutiei limbii romane
-15%
ISBN: 973-6890-16-3
Pagini: 300 pagini / o culoare
Categoria: Dictionare
Preț: 13,52 lei
15,90 lei (-14,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Volumul grupeaza studii si articole care apartin, prin modul de abordare, domeniului cercetarii istorice a limbii. Prezenta persepectivei evolutiei limbii - urmarita retoactiv, de-a lungul unor etape mai lungi sau mai restranse, sau revelata in dinamica limbii actuale, ca veriga intre trecut si viitor - reprezinta criteriul selectiei textelor cuprinse in volum.
Prima sectiune, Evolutia limbii, cuprinde studiile cu un accentuat caracter teoretic, care aduc in discutie conceptele fundamentale (sincronie/diacronie, sistemul lingvistic si dinamica lui) sau aspecte ale modului de configurare a limbii romane ca "sistem de variante".
Sectiunea Gramatica trateaza aspecte ale morfologiei limbii. O abordare strict istorica au cercetarile care isi propun descrierea evolutiei fenomenelor lingvistice intr-o anumita etapa a istoriei limbii romane.
Cea de a treia sectiune, Limba si societate, grupeaza cateva studii care pun in prim-plan implicarea societatii in dinamica limbii, oprindu-se asupra unor fenomene privind, in cele mai multe cazuri, limba actuala.

Valeria Gutu Romalo este profesor universitar la Universitatea din Bucuresti, specialista in lingvistica romaneasca.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1111 sec