Ateroscleroza cerebrala ischemica

Ateroscleroza cerebrala ischemica
-8%
Preț: 98,53 lei
107,10 lei (-8%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 1020
Categoria: Neurologie

DESCRIERE

Prezentare: Ateroscleroza cerebrala impreuna cu complicatiile sale constituie una din cele mai importante stari patologice intalnite in neurologie si neurochirurgie prin faptul ca, in ultima instanta, duce la compromiterea in diferite grade si pentru o anumita perioada de timp a fluxului sanguin cerebral. Cu o incidenta in continua crestere, ea are influenta devastatoare asupra sperantei de viata, dar si asupra calitatii acesteia, constituind principala cauza de morbiditate si mortalitate. Lucrarea de fata este o foarte complexa si actuala trecere in revista a tuturor aspectelor legate de consecintele ischemice ale aterosclerozei cerebrale, fiind structurata in doua sectiuni; in prima parte se prezinta etiopatogenia aterosclerozei, insistand asupra factorilor cu risc major si a preventiei primare, singura strategie eficienta, o interesanta conexiune intre ateroscleroza si cancer, ca variante ale unei entitati maladive comune, cele mai moderne investigatii paraclinice, al caror numar pentru evidentierea naturii si localizarii stroke-ului este exploziv la ora actuala, clinica stroke-ului ischemic, tratamentul medicamentos si chirurgical, preventiv si curativ, precum si neuroprotectia farmacologica a stroke-ului; cea de-a doua parte trateaza histolologia si histogeneza peretelui arterial, fiind completata cu un numar impresionant de planse deosebit de sugestive.

Cuprins: Partea I - Etiopatogenia, clinica si tratamentul aterosclerozei cerebrale ischemice: Istoricul aterosclerozei. Ateroscleroza cerebrala. Factori cu risc major ai aterosclerozei cerebrale si prevenirea primara. Patogenia aterosclerozei. Ateroscleroza si cancerul. Investigatii paraclinice. Circulatia sanguina cerebrala, normala si partologica. Clinica aterosclerozei cerebrale - Stroke-ul ischemic. Probleme de etiopatogenie a stroke-ului ischemic. Tratamentul medicamentos preventiv si curativ al stroke-ului ishemic. Neuroprotectia. Tratamentul chirurgical preventiv si curativ al stroke-ului ischemic. Partea a II-a – Patologia aterosclerozei cerebrale ischemice. Elemente si mecanisme aterogene: Histologia si histogeneza peretelui arterial.

Adresabilitate: Medici neurologi, neurochirurgi, internisti, medici de familie, generalisti.

Nr. de pagini: 1020
Nr. de figuri: 230
Formatul cartii: 8/61x86,
Anul aparitiei: 2004
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.